Kavčič: Ni potrebno poudarjati, kaj nam predstavlja tekma s Koprom

Nova Gorica, 08.09.2020

Pred prvim primorskim derbijem letošnje sezone je za spletno stran spregovoril levi bočni branilec Matija Kavčič, ki je postal nepogrešljivi člen obrambe Borivoja Lučića.

Uvodna tekma letošnjega prvenstva se ni izšla po željah. Kako si sam videl obračun z Bravom?

Ob vrnitvi v prvo ligo vsekakor nismo pustili dobrega vtisa, tega se vsi zavedamo. Pristop ni bil pravi, posledično nismo uspeli prikazati borbene in kombinatorne lige, ki nas je krasila v lanski sezoni, predvsem pa v kvalifikacijah proti Triglavu, ko smo pokazali, česa smo sposobni. A to je nogomet, ne gre vedno vse po načrtih. 

Kje vidiš največ rezerv te ekipe?

Predvsem nam je manjkala samozavest, a verjamem, da jo bomo z nekaj dobrimi rezultati kmalu pridobili nazaj. Zdaj je najpomembnejše to, kako se bomo po slabi predstavi pobrali in odigrali s tekmo Koprom.

Sledil je reprezentančni premor in prijateljska tekma s Hellas Verono, kjer je bil splošen vtis, predvsem prikazan odnos, kljub porazu s 4-3, dober, kajne?

Reprezentančni premor smo izkoristili, da smo se posvetili fizični pripravljenosti, kajti prvenstvo bo še dolgo in naporno, zato bo naša pripravljenost skozi sezono, ki bo imela zgoščen ritem tekem, ključnega pomena. Na tekmi proti močnemu tekmecu, kar Hellas Verona vsekakor je, smo pokazali pravi pristop in tudi naša predstava je bila veliko boljša. Mislim, da imamo še veliko rezerv, kljub dobri predstavi. Tako ekipno kot tudi posamično zmoremo veliko več, zato se nadejam, da se bo pozitiven niz začel že na tekmi s Koprom.

V nedeljo derbi. Tekma, ki šteje dvojno. Kakšna so tvoja pričakovanja za nedeljsko srečanje s Koprom?

Mislim, da ni potrebno preveč poudarjati, o kakšni tekmi govorimo. Derbi je vendarle derbi. Na obeh straneh bo zagotovo prisotna velika želja po zmagi, saj tudi Koper, tako kot mi, prvenstva ni odprl po željah in pričakovanjih.

Obenem gre za prvo domačo tekmo v novi sezoni. Kako lepo in pomembno bi bilo sezono v Športnem parku odpreti s takšno zmago?

Ta tekma bo zelo pomembna za našo samozavest, pa tudi za nadaljevanje prvenstva. Seveda je takšno tekmo lepo igrati na domačem stadionu, pred domačimi gledalci. Prepričan sem, da se bo kljub omejitvam zbralo lepo število ljudi. Ne dvomim v glasno podporo gledalcev in zveste navijaške skupine Terror Boys.