Oyewusi: Verjamem v soigralce in dober rezultat

Nova Gorica, 12.09.2020

Nogometaši ND Gorice se bodo v tretjem krogu PLTS pomerili z nogometaši Kopra. Srečanje se bo v novogoriškem Športnem parku začelo ob 18.00. Misli pred svojim prvim primorskim derbijem je strnil napadalec Mathias Kehinde Oyewusi.

"Srečanje s Koprom bo zelo pomembno. Dobra predstava proti bi nam vlila samozavest, ki nas lahko ponese v nadaljevanju prvenstva. Verjamem v soigralce, predvsem pa verjamem v dober rezultat," je dejal 22-letni Nigerijec, ki je proti Bravu vpisal svoj prvi prvoligaški nastop. "Prva liga je, v primerjavi z drugo ligo, kjer sem nastopal lani, kot dan in noč. Ekipe so veliko boljše, tako v organizacijskem smislu kot igralskem. Vesel sem, da se lahko preizkusim na tako visokem nivoju."

Oyewusi, ki se je ekipi pridružil pred slabima dvema tednoma, bo po prvem uradnem nastopu proti Bravu zdaj lovil svoj prvi uradni zadetek za Gorico. "Gol na pripravljalni tekmi z Verono mi je veliko pomenil, saj želim vodstvu ekipe in soigralcem pokazati, da mi lahko zaupajo. Želim si narediti še več."

Za Gorico bo zaradi pozitivnih primerov na Covid-19 v ekipi ljubljanske Olimpije v času, ko bi moralo biti odigrano prvo kolo PLTS, to šele druga tekma v letošnjem prvenstvu. Nedeljski nasprotnik je v tem času na dveh tekmah zbral eno točko (porazi proti Sežani, remi proti Olimpiji). "Samozavest, ki smo jo pridobili z dobro predstavo proti Hellas Veroni, ko smo se lahko vsi prepričali v to, da zmoremo, če verjamemo, si želimo prenesti na tekmo proti Kopru. Odnos na treningih se je po streznitvi v prvem krogu lige povsem spremenil. V očeh soigralcev vidim veliko željo, da pokažemo, da smo veliko boljši kot to, kar smo pokazali proti Bravu. Zavedamo se, koliko jutrišnja tekma pomeni navijačem. Želimo si, da bodo tudi oni stadion zapuščali z nasmehom na obrazu."

Sojenje prvega primorskega derbija letošnje sezone bo pripadlo sodniški ekipi na čelu z Nejcom Kajtazovićem. Njegov prvi pomočnik bo Aleksandar Kasapović, drugi pa David Gabrovec. Vlogo četrtega sodnika bo opravljal Rade Obrenović.

Srečanje si boste lahko od 17.55 dalje v neposrednem prenosu ogledali na Planet TV 2.