Prvi primorski derbi pripadel Kopru

Nova Gorica, 14.09.2020

V sklopu 3. kroga PLTS so v novogoriškem Športnem parku gostovali nogometaši Kopra. Gostje so srečanje dobili s 4:2 in prišli do treh točk.

Po več kot treh letih je bil v novogoriškem Športnem parku znova odigran prvoligaški primorske derbi. V tretjem krogu PLTS so varovanci Borivoja Lučića gostili četo Mirana Srebrnića in izgubili z 2:4. 

Lučić je v primerjavi s tekmo proti Bravu v začetni enajsterici opravil zgolj eno menjavo. Tjaša Begića je na položaju levega krilnega napadalca zamenjal Mathias Oyewusi.

Prvi polčas do premora za osvežitev v 23. minuti ni ponudil veliko. Nogometaši Gorice so sicer imeli pobudo, a razen strela Cvijanovića kakšen meter čez vrata tik pred prekinitvijo niso zmogli. V 29. minuti srečanja pa je prišlo do ključnega trenutka na tekmi, ko je Lovre Čirjak po prekršku nad Matijo Kavčičem prejel drugi rumeni karton. Nastalo terensko premoč je sedem minut kasneje s prvencem na uradnih tekmah kronal Mathias Oyewusi, ki je v kazenskem prostoru izkoristil podajo Luke Volariča. Gostje so do polčasa preko Žana Žužka v 41. minuti rezultat izenačili in na odhod odšli poravnani.

V drugem polčasu je sledil mrk v igri Gorice, kar je med 51. in 65. minuto Koper izkoristil in dosegel kar tri zadetke. Drugič na srečanju je bil uspešen Žužek, svoje pa sta dodala še Nardin Mulahusejnović in Stefan Stevanović. Plavo-beli so do konca srečanja sicer rezultat znižali na 2:4, ko je v 86. minuti lastno mrežo zatresel Žužek, a za kaj več je bilo prepozno.

Nogometaše Gorice v sredo čaka obračun z italijansko Triestino, v nedeljo pa v sklopu 4. kroga gostujejo v Murski Soboti.