Gordan Petrić novi trener ND Gorica

Nova Gorica, 18.09.2020

Nogometno društvo sporoča, da je sklenilo dogovor o sodelovanju z Gordanom Petrićem. Srbski strateg bo s ponedeljkom prevzel vodenje članske ekipe in začel novo poglavje v zgodovini kluba.

Gordan Petrić je novi trener članske ekipe ND Gorica. 51-letni Srb v Športni park prihaja z bogatim nogometnim renomejem. Kot igralec je Petrić svojo nogometno pot začel v OFK Beograd. Po treh sezonah je prestopil k Partizanu, za katerega je zbral več kot 100 nastopov. Sledil je odhod na Otok, kjer je zaigral za Dundee United, najbolj pa se je uveljavil pri Glasgow Rangers, kjer je klubu pomagal do devetega zaporednega naslova škotskega prvaka. V sezoni 1998/99 je sledil prestop v Crystal Palace, pred vrnitvijo v Partizan pa je zaigral še za grški AEK in škotski Hearts. Njegova zadnja postojanka v profesionalni karieri je bil kitajski Sichuan Dahe.

Petrić je za reprezentanco bivše Jugoslavije zbral pet nastopov, z jugoslovansko izbrano vrsto do 20 let pa se je v Čilu leta 1987 razveselil naslova svetovnega prvaka. Prvič je v trenerske vode zaplul leta 2013, ko je prevzel nižjeligaša Bežanijo. V Srbiji je vodil še Sinđelić Beograd, Teleoptik Zemun, Čukarički in Rad. Vlogo pomočnika je opravljal pri domačem Partizanu in srbski izbrani vrsti. Gorica bo po grškemu prvoligašu Larissi njegova druga mednarodna preizkušnja.

Predsednik ND Gorica, Hari Arčon: "Gordan Petrić je oseba, ki jo krasijo izjemna ambicioznost ter bogate mednarodne izkušnje, s katerimi bo lahko članom naše ekipe, ki so v večini še posamezniki v razvoju, pomagal rasti tako po profesionalni kot po osebnosti plati, saj menim, da gre za veliko osebnost."

Gordan, dobrodošel v Novi Gorici!