Tomiček: Karakter ekipe se pokaže takrat, ko je najtežje

Nova Gorica, 19.09.2020

Nogometaši Gorice se bodo v četrtem krogu PLTS pomerili z nogometaši Mure. Tekma se bo na stadionu Fazanerija začela ob 20.30 (prenos na TV SLO 2).

Če se nogometaši Gorice ne morejo pohvaliti z začetkom sezone, to ne moremo trditi za tokratne nasprotnike, saj so črno-beli v uvodnih treh krogi zabeležili dve zmagi (Celje, Tabor Sežana) in remi (Olimpija) ter trenutno zasedajo drugo mesto na prvoligaški razpredelnici. "Nad začetkom sezone vsekakor ne moremo biti zadovoljni. Slabo smo začeli. Tukaj ne moremo ničesar olepševati. Čimprej moramo odpraviti napake v svoji igri in iti dalje."

V dosedanjih dveh predstavah je bilo videti kar nekaj stvari, ki so vlivale optimizem, a so bila nihanja v igri vseeno prevelika. "Čimprej moramo pozabiti na nedeljsko tekmo s Koprom, saj ničesar ne moremo popraviti za nazaj. Kar se je zgodilo v nedeljo, je zdaj že preteklost. Ozirati se moramo zgolj proti naslednji tekmi in biti z mislimi zgolj pri eni stvari – nabiranju točk. Pravi karakter ekipe se pokaže takrat, ko je najtežje. Ostati moramo povezani tudi, ko nam ne gre in se poskusiti iz trenutne situacije čimprej izvleči."

Čeprav sta za plavo-belimi zgolj dva kroga, termin zaostalega srečanja prvega kroga proti Olimpiji še ni znan, pa časa za nabiranje točk ni na pretek. "Mislim, da si proti Muri vsi želimo odigrati boljše. Če bomo dali vse od sebe, sem prepričan, da bomo za to tudi nagrajeni."

Tekmo v prekmurski prestolnici bo s klopi vodil Florjan Debenjak, vlogo njegovega pomočnika pa bo opravljal Saša Ranić. Novi trener Gorice Gordan Petrić, ki bo vodenje članske ekipe prevzel v ponedeljek, si bo obračun na Fazaneriji ogledal s tribune.

Srečanje, ki se bo v Murski Soboti začelo ob 20.30, bo vodila sodniška ekipa na čelu z Asmirjem Sagrkovićem, ki mu bosta kot prvi in drugi pomočnik ob strani stala Dejan Švarc in Dejan Povšnar. Vlogo četrtega sodnika bo opravljal Dejan Balažic. 

Zadnje srečanje 4. kroga si boste lahko v neposrednem televizijskem prenosu lahko ogledali na TV SLO 2.