Etien Velikonja se je vrnil domov

Nova Gorica, 25.09.2020

ND Gorica sporoča, da se je z napadalcem Etienom Velikonjo dogovorilo za sodelovanje. Velikonja v klub prihaja kot posojen igralec N.E.C Nijmegen.

V novogoriški Športni park se vrača igralec, ki ne potrebuje posebne predstavitve. Etien Velikonja je igralec, čigar profesionalna pot in dosežki govorijo sami zase. Trikratni slovenski državni prvak, 56 zadetkov v PLTS, pokalni prvak Slovenije. Najboljši strelec 1. SNL in druge belgijske lige, trije nastopi za slovensko izbrano vrsto. 

Otrok goriške nogometne šole je prvo izkušnjo igranja v prvoligaški konkurenci zabeležil že kot član mladinske ekipe, kasneje pa se skozi tri sezone in pol, v katerih je v plavo-belem dresu dosegel 32 prvoligaških zadetkov, vrstil na 10. mesto večne klubske lestvice. Ko je bilo po slabem letu nastopanja v vijoličnem dresu Maribora, kamor se je preselil leta 2011, jasno, da je prerasel slovensko nogometno okolje, je sledila prva selitev v tujino. Okrepil je Cardiff, v prihodnjih sezonah pa je uspešno branil barve klubov, kot so Rio Ave, Lierse SK, Genclerbirligi, Willem ll Tilburg in nazadnje N.E.C Nijmegen. V Sloveniji je poleg Gorice in Maribora zaigral tudi za ljubljansko Olimpijo.

Lani je klubu pomagal na najnižji točki v zgodovini in bil s 7 zadetki v 6 tekmah v trenutku odhoda na Nizozemsko najboljši strelec 2. SNL. Zdaj se Etien po slabem letu vrača v Športni park in bo s svojo kvaliteto in občutkom za gol več kot dobrodošla pridobitev za ekipo Gordana Petrića, ki zdaj v napadu lahko računa na enega izmed najboljših napadalcev v zgodovini kluba. 
Etien, dobrodošel doma!