Nejc Mevlja se vrača v Športni park

Nova Gorica, 29.09.2020

ND Gorica sporoča, da se je uspelo dogovoriti za sodelovanje z Nejcem Mevljo. Branilec, ki je za ponos Goriške že nastopal, je s klubom sklenil pogodbo do konca sezone 2020/21.

Nejc Mevlja se je vrnil v domače okolje. Tja, kjer je prvič resneje opozoril nase in naredil prve korake v članskem nogometu in v sezoni 2009/10 zabeležil tudi svoj prvi profesionalni nastop, ko je na tekmi z ljubljansko Olimpijo v 76. minuti srečanja zamenjal Ivana Brečevića. Prav proti Olimpiji je starejši izmed bratov Mevlja vknjižil tudi prvi zadetek v svoji karieri, le da je ta prišel dve sezoni kasneje.

189 centimetrov visoki branilec je v Sloveniji branil tudi barve Maribora, bogate mednarodne izkušnje (več kot 150 tekem na tujem) pa je nabiral na Škotskem pri Livingstonu, v Romuniji pri Panduriiju in v BiH pri Zrinjskemu iz Mostarja, FC Pegasus iz Hong Konga ter nenazadnje pri švicarskemu Schaffhausenu, kjer je preživel zadnje štiri sezone.

Nejc, ki je za mlajše selekcije slovenske izbrane vrste zbral 12 nastopov, je s člansko ekipo treniral že večji del poletja, ob Matteu Tomičku, Tinetu Kavčiču in Diegu Bardanci pa bo imel Gordan Petrić v osrčju obrambe zdaj na voljo še četrtega zelo izkušenega nogometaša. Ob napornem ritmu tekem in neizogibni rotaciji igralcev bo vrnitev Nejca Mevlje v matično sredino več kot dobrodošla.

Nejc, dobrodošel domov!