Mevlja: Gorica je klub, za katerega bom vedno igral s srcem

Nova Gorica, 29.09.2020

Nejc Mevlja se je po štirih sezonah pri švicarskem Schaffhausnu vrnil v domače okolje. Nadel si bo plavo-beli dres s številko 51 in znova zaigral na poznani zelenici Športnega parka.

Nejc, dobrodošel nazaj. Kako je prišlo do odločitve, da se znova vrneš med plavo-bele?

Vesel sem, da sem tukaj. Z ljudmi v klubu sem se pogovarjal že nekaj časa, tako da sem vesel, da smo na koncu našli skupen jezik in se uspeli dogovoriti za sodelovanje.

Klub in nogometno okolje zelo dobro poznaš. Kljub temu da imaš bogate mednarodne izkušnje, se vedno rad vračaš domov, saj si nekaj zadnjih poletij vedno oddelal kakšen trening v matični sredini.

Gorica je moj klub. Tukaj sem nogometno odraščal že od mlajših selekcij in za ta klub bom vedno igral s srcem. Tukaj se počutim doma, zato sem tudi med poletjem vedno rad treniral s fanti, da sem ohranjal formo. Tudi po koncu kariere se bom vedno rad vračal v mesto, na stadion, in spodbujal Gorico.

Ekipo si v preteklih tednih dodobra spoznal. Kako si se vklopil v moštvo in kakšno je tvoje mnenje o trenutnem igralskem kadru?

Ekipa je sicer mlada, a mislim, da kvalitetna. Manjka nam mogoče še nekaj fizike, kar se je videlo tudi v dosedanjem delu prvenstva, na zadnji tekmi proti Aluminiju pa recimo v zadnjih 20 minut obračuna, a to se da nadoknaditi. Novi trener Gordan Petrić je že spremenil način treninga. Delamo na tem. Veliko več je poudarka na sami intenziteti treninga. Stvari se izboljšujejo tudi v taktičnem smislu. 

Ob Goranu Cvijanoviću, Etienu Velikonji, Matiji Široku in Luki Volariču boš med najizkušenejšimi igralci v ekipi. Kako vidiš svojo vlogo v tej (večinoma) mladi ekipi? 

Vsi starejši igralci imamo nalogo in dolžnost, da mlajšim igralcem pomagamo, da se čimprej adaptirajo na igranje v PLTS in da se čim bolje prilagodijo zahtevam, ki jih prvoligaški nogomet diktira. V prvi ligi ni lahko igrati. Izkušenejši igralci moramo biti tisti, ki zadevo vlečemo naprej.