Begić: V ligi je vsak sposoben premagati vsakega

Nova Gorica, 29.09.2020

Nogometaši Gorice bodo v sredo, 30. septembra, skoraj mesec dni in pol po tistem, ko je bila tekma prvotno delegirana, odigrali tekmo proti ljubljanski Olimpiji v sklopu 1. kroga PLTS. Srečanje se bo v Stožicah začelo ob 20.00 z neposrednim prenosom na Planet TV 2.

Gorica je v 4. krogu prvoligaške sezone 2020/21 na domači tekmi z Aluminijem prišli do prve letošnje zmage. Zanjo sta z zadetkom poskrbela Luka Volarič v prvem polčasu ter Semir Smajlagić v drugem. Slednjemu je s svojo prvo asistenco v PLTS do zadetka pomagal Tjaš Begić. "Milslim, da je bila ta zmaga za nas zelo pomenbna. Dala nam je prepotreben zagon in nas na nek način priključila k ostalim ekipam na lestvici," je dejal 17-letni krilni nogometaš.

Na klopi Gorice je uspešno debitiral trener Gordan Petrić, ki je s svojim pomočnikom Aleksandrom Jovićem na treninge ekipe vnesel prepotrebno energijo. "Treningi so definitivno drugačni. So nekoliko krajši, a veliko bolj intenzivni. V taktičnem smislu želi trener Petrić doseči to, da delujemo bolj čvrsto v fazi obrambe ter da ne prejemamo poceni in nepotrebnih zadetkov." Slednje je srbskemu strokovnjaku tudi uspelo, saj je Gorica zabeležila prvo "ničlo" sezone, kar je bil tudi prvi takšen uspeh za vratarja Uroša Likarja v prvoligaški konkurenci.

V konkurenci za nastop bosta po povratku v Novo Gorico tudi Etien Velikonja, ki je proti Aluminiju vstopil v 73. minuti in pa Matija Širok, ki bo Petriću na voljo prvič. Zadnji "prišlek" Nejc Mevlja še ne bo imel pravice nastopa. Begić meni, da so izkušnje, ki jih omenjena trojica prinaša, neprecenljive. "Mislim, da mora imeti vsala ekipa pravo razmerje "mlade energije" in "starejših izkušenj", zato ima prihod Velikonje, Široka in Mevlje zares velik pomen. Tudi sam skozi treninge veliko odnesem od njih, saj nam, mlajšim igralcem, pomagajo in svetujejo skozi bogate izkušnje, ki jih premorejo."

Dvoboj z Aluminijem, ki jo bo pospremila sodniška četvorka na čelu z Dragoslavom Perićem – njegova pomočnika bosta Matej Žunič in Davor Brezar, četrti sodnik pa bo Andrej Žnidaršič – bo uvod v zahteven spored štirih srečanj, ko nogometaše Gorice poleg jutrišnje tekme v Ljubljani čaka še gostovanje pri Domžalah, domača tekma z Mariborom in tekma v gosteh pri aktualnih državnih prvakih v Celju. "Tekme se vrstijo ena za drugo in tekma z Aluminijem je že preteklost. Zdaj smo popolnoma skoncentrirani na tekmi z Olimpijo in Domžalami. Mislim, da v ligi ni ekipe, ki ne bi bila sposobna premagati katerokoli drugo ekipo. Vem, da se bomo primerno pripravili na vsakega nasprotnika in v vsako tekmo šli z namenom, da jo dobimo, ne glede na to, kdo nam stoji nasproti."

Tekma se bo v SRC Stožice začela ob 20.00 s televizijskim vklopom na programu Planet TV 2 pet minut pred začetkom tekme.