V deževnih Domžalah do zaslužene točke

Nova Gorica, 04.10.2020

Nogometaši ND Gorice so v 6. krogu PLTS gostovali v Domžalah in remizirali z 1:1 (0:0).

Po sredinem porazu v Ljubljani manevrskega prostora ni bilo veliko, goriški trener Gordan Petrić pa je v primerjavi s tekmo proti Olimpiji v začetni postavi opravil dve menjavi. Mesto v začetni enajsterici sta zasedla Matija Širok in Etien Velikonja. Zaradi slabega počutja je v Novi Gorici ostal Tjaš Begić, Leon Marinič pa je tekmo izpustil zaradi poškodbe.

Na razmočenem igrišču domžalskega Športnega parka - konstantno deževje razmeram na terenu ni pomagalo - je bila kombinatorna igra povsem nemogoča. A vseeno so se v začetku tekme goriški nogometaši dobro postavili po robu domačinom. Prva priložnost za Gorico je prišla v 13. minuti. Iz kota je podal Matija Kavčič, žoga je na drugi vratnici našla Velikonjo, ki je po preigravanju nastreljal Sorčana, žoga se je odbila na rob kazenskega prostora, kjer je z diagonalnim strelom poskušal prav Kavčič, a je bil nekdanji vratar ND Gorica na mestu. Nasploh so se goriški nogometaši, kljub rahli terenski premoči gostov, najnevarnejša sta bila Dario Kolobarić in Matej Podlogar, dobro kosali z rumeno družino in si do konca polčasa ustvarili še dve lepi priložnosti. Chinwendu Johan Nkama je s približno 25 metrov meril previsoko, strel Semirja Smajlagića z glavo po predložku Gorana Cvijanovića pa je  tarčo zgrešil za slaba dva metra.

Drugi polčas se je začel po goriških notah in že v drugi minuti nadaljevanja bi lahko Cvijanović iz neposredne bližine zadel, a je bil v zaključku akcije premalo natančen. Sledila je kazen v obliki enajstmetrovke, ki jo je v 55. minuti uspešno realiziral Senijad Ibričić. A goriški pritisk ni pojenjal, ključna pa je bila menjava v 60. minuti, ko je v igro vstopil Kehinde Mathias Oyewusi. Zgolj dve minuti po vstopu je po strelu z glavo prvič opozoril nase, štiri minute kasneje pa vpisal svoj drugi gol v letošnji sezoni. Po lepi kombinaciji Cvijanovića in Široka je predložek v kazenski prostor poslal slednji, najvišje je skočil Smajlagić, ki je žogo poslal v prečko, ob odbiti žogi pa je bil najbolj zbran prav Oyewusi in žogo pospravil v mrežo. Do konca srečanja sta priložnost za igro dobila še Luka Volarič in Diego Bardanca, prav strnjena obrambna vrsta pa je bila tista, ki je v zaključku tekme zdržala napade domačih in poskrbela, da na reprezentančni premor odhajamo s točko.

Naslednji obračun PLTS Gorico čaka 17. oktobra, ko v novogoriškem Športnem parku gostuje Maribor.