Velikonja: Napredek je opazen, a prostora za izboljšave je še veliko

Nova Gorica, 15.10.2020

Po dvotedenskem reprezentančnem premoru se nogometaši ND Gorica vračajo v domači Športni park v soboto, ko v sklopu 7. kroga PLTS v nogometni prestolnici Primorske gostuje drugouvrščena ekipa lanske sezone državnega prvenstva NK Maribor.

Plavo-beli so bili nazadnje tekmovalno aktivni v soboto, 3. oktobra, ko so ob gostovanju v Domžalah iztržili točko, ki pa bi se lahko ob številnih priložnostih v drugem polčasu kaj lahko prelevila v tri. "V zadnjih tekmah smo pokazali napredek, vendar se zavedamo, da je prostora za boljše in uspešnejše predstave še veliko. Srečanje v Domžalah bi se lahko razpletlo drugače za obe ekipi, tako da moramo pozitivne stvari iz tekme zadržati in poskusati popraviti napake," je dejal Etien Velikonja, ki je prav proti rumeni družini prvič po vrnitvi zasedel mesto v začetni enajsterici.

Dvotedenski premor pa seveda ni pomenil počitka. Po obračunu z Domžalami je sledil naporen teden, ko so nogometaši prve ekipe oddelali šest treningov visoke intenzivnosti, od tega tudi dva treninga fizične pripravljenosti z italijanskim strokovnjakom Renzom Casellatom. "Premor smo v prvem tednu izkoristili predvsem za dvig fizične priprave. Bilo je naporno, a smo uživali v dobrem treningu z motivacijo po uspešnem nadaljevanju prvenstva. V drugem tednu pa smo pogled že usmerili proti prihajajočim obračunom," je poudaril 31-letni napdalec, ki bo v soboto zabeležil 150. nastop v plavo-belem dresu.

PLTS bi se po premoru v Novo Gorico težko vrnila z odmevenjšim tekmecem. NK Maribor trenutno na prvoligaški razpredelnici po šestih odigranih krogih zaseda peto mesto, pod novim trenerjem Maurom Camoranesijem pa so na štirih tekmah državnega prvenstva osvojili pet točk (1 zmaga, 2 remija, 1 poraz). "Maribor je v obdobju "prenove", a še vedno premorejo veliko individualne kvalitete. Kot vsak klub v prvi ligi je tudi Maribor vsekakor premagljiv. S soigralci se moramo zahtevnih preizkušenj veseliti in naredili bomo vse, da točke ostanejo v Gorici. Vzdušje v ekipi je pozitivno, kar je seveda povezano tudi z boljšimi rezultati v zadnjem obdobju," je še dodal Velikonja, ki se je ob zadnjem gostovanju vijoličastih v Novi Gorici tudi vpisal med strelce.

Srečanje, ki se bo v Novi Gorici začelo ob 18.00 je bilo zaupano sodniški ekipi na čelu z Dejanom Balažicem. Sodniku iz Ljubljane bosta ob stranski liniji pomagala Tomislav Pospeh in Aleksandar Kasapović, vlogo četrtega sodnika pa bo opravljal Rade Obrenović. Tekmo si boste lahko v neposrednem televizijskem prenosu ogledali na Planet TV (17.55).