Bjelica: Če bomo srečanje odigrali zbrano od začetka do konca, v uspeh ne dvomim

Nova Gorica, 22.10.2020

Pred nogometaši Gorice je 8. krog PLTS, v sklopu katerega se bodo v vlogi gostov ta konec tedna pomerili z nogometaši Celja. Tekmo si boste lahko v neposrednem prenosu (15.40) lahko ogledali na Planet TV2. Pred sobotnim obračunom je misli strnil Aleksandar Bjelica.

Bjelica, ki se je moštvu Gorice pridružil kot zadnja okrepitev letošnjega poletnega prestopnega roka, je proti Mariboru vpisal svoj prvi nastop v dresu z goriškim grbom. "Ekipa me je lepo sprejela in tudi zaradi tega mi je bilo veliko lažje v fazi privajanja na novo okolje. V ekipi vidim veliko kvalitete, mislim pa, da bodo to kmalu odsevali tudi rezultati," je po prvih slabih dveh tednih v Novi Gorici dejal 26-letnik iz Vrbasa. "Žal mi je, da se je moj krstni nastop tako zaključil, saj smo prejeli poceni zadetek iz prekinitve. V nadaljevanju smo bili pod pritiskom, nasprotnik pa je s pridom izkoriščal naše napake, tudi zaradi tega, ker premorejo več individualne kvalitete. Mnenja sem, da bi se tekma lahko tudi drugače odvila, če ne bi prejeli tako hitro prvega zadetka, a je zdaj o tem brezpredmetno razglabljati."

V igri čete Gordana Petrića je, kljub veliko dobrega, še vedno opaziti prevelika nihanja. "Vsekakor bo do napak prihajalo, saj je to vendarle nogomet, kjer so napake neizbežne. A naša prva naloga je, da jih omejimo, na kar se da majhno število. Predvsem si ne smemo privoščiti daljših obdobij, v katerih naša igra pade. Bolje se moramo držati taktičnih dogovorov. Ko to storimo, vidimo, da se lahko kosamo tudi s tako kvalitetnim nasprotnikom, kot je Maribor," je dodal Bjelica, čigar pozicijska raznovrstnost bo trenerju Petriću še kako prav prišla.

Sobotni obračun s Celjem bo osmi v letošnji sezoni in peti v gosteh. Celjani so po sedmih odigranih krogih na devetem mestu prvenstvene lestvice, v tem obdobju pa so zbrali štiri točke več kot plavo-beli. "Kot vsako tekmo tudi sobotno s Celjem vidimo kot novo priložnost za osvajanje točk. Če bomo srečanje odigrali zbrano od začetka do konca, o uspehu ne dvomim. Teden smo izkoristili za dobro taktično pripravo in verjamem, da lahko s fanti obrnemo rezultatsko krivuljo," je zaključil Bjelica.

Sojenje tekme je bilo zaupano sodniški ekipi, ki jo bo v knežjem mestu vodil Roberto Ponis. Vlogo stranskih sodnikov bosta opravljala Primož Perger in Žiga Šumer, četrti sodnik pa bo Asmir Sagrković