Delitev točk v Celju

Nova Gorica, 24.10.2020

Nogometaši Gorice so v 8. krogu PLTS gostovali v Celju in remizirali z 1:1. Zadetek za plavo-bele je v zaključku prvega polčasa zadel Nejc Mevlja.

Goriški strateg je zaradi slabega počutja začetno enajsterico moral sestaviti brez Tjaša Begića in Mathiasa Oyewusija, Luka Volarič pa je manjkal zaradi lažje poškodbe, Matija Širok in Uroš Likar pa še vedno prestajata odrejeno karanteno. Mesto med prvimi enajstimi je prvič po povratku zasedel Nejc Mevlja, Matic Paljk pa je zavzel mesto na levi strani obrambne linije.

V prvem polčasu, v katerem je sodniška piščalka (pre)večkrat ostala nema, smo spremljali trd boj za vsako žogo. Prvi so zapretili plavo-beli, ko je hiter protinapad z diagonalnim strelom zaključil Nkama, domači vratar Rozman pa je z zadnjimi močmi žogo odbil. Sledilo je obodbje rahle terenske premoči domačih, a si nobena izmed ekip ni pripravila omembe vrednejše priložnosti. Za Gorico sta bila v zaključku prvega dela nevarna Bjelica in Cvijanovića, po strelu slednjega pa je moral Rozman znova posredovati. Ko se je zdelo, da bo obveljal začetni rezultat pa je bil po podaji Bjelice iz kota, ki je sledil, najvišji Nejc Mevlja in zadel za gostujoče vodstvo.

Na začetku drugega polčasa bi lahko Goričani povišali svoje vodstvo, a je Smajlagić po samostojnem prodoru meril mimo desne vratnice. Plavo-beli so še naprej pritiskali in v 52. minuti je Velikonja po strelu z glavo stresel okvir vrat. Pritisk gostov, ki si kljub terenski premoči niso ustvarili resne priložnosti so v 90. minuti bili nagrajeni za trud, ko je Dangubić izkoristil najstrožjo kazen in domačim priigral točko.

Plavo-bele v prihodnjem, 9. krogu, čaka domači dvoboj s Tabor Sežano, ki bo odigran v sredo, 28. oktobra.

Gorica: Marjanović, Hodžić, Tomiček, Mevlja, Paljk, Bjelica, Nkama (od 65. M.Kavčič), Grudina (c), Cvijanović (od 81. Bardanca), Smajlagić, Velikonja