Češnjice pozobane, Gorica ujela priključek

Nova Gorica, 29.10.2020

V Novi Gorici so nogometaši Gorice pričakali vodilno ekipo slovenskega državnega prvenstva, Tabora iz Sežane. Plavo-beli so prikazali všečno igro in več kot zasluženo zmagali z 2:1 (2:0).

Še enkrat več je bila izpostavljena glavna hiba Sežane, ki na gostovanjih letos še ni osvojila niti točke. V tem duhu se je tudi začelo srečanje. Začetna enajsterica Gordana Petrića, v kateri je v primerjavi s tekmo v Celju bila zgolj ena sprememba – Chinwendu Johana Nkamo je na sredini igrišča zamenjal Matija Kavčič – je letela po igrišču in si hitro ustvarila prvo priložnost. Že v peti minuti srečanja je prvič nase opozoril Semir Smajlagić, ki je akcijo zaključil z zavitim strelom proti oddaljenejši vratnici, a za las zgrešil cilj. Začetni pritiski pa so obrodili sad v 24. minuti, ko je, tudi zaradi napake gostov, Gorica prišla do vodstva. Nespametnost v obrambni liniji Sežane je izkoristil Etien Velikonja, ki je priboril žogo, jo podaljšal do Semirja Smajlagića, ta pa je nesebično podal do vtekajočega Gorana Cvijanovića, ki je z diagonalnim strelom dosegel svoj prvi zadetek v letošnji sezoni. Ni minilo dolgo, ko so plavo-beli povišali svoje vodstvo. V kazenskem prostoru so gostje nepravilno ovirali Nejca Mevljo, enajstmetrovko, ki je sledila, pa je uspešno realiziral Etien Velikonja in se prav tako razveselil prvega zadetka v sezoni 2020/21. Do konca prvega dela srečanja so imeli gostje nekaj polpriložnosti za zmanjšanje vodstva, pa so bili premalo natančni ali pa je bil na mestu zanesljivi Darko Marjanović. Na odmor so plavo-beli odšli z dvema zadetkoma prednosti.

Gorica bi lahko tekmo dokončno odločila že na začetku drugega polčasa, a se je gostujoči vratar Jan Koprivec izkazal po strelu Velikonje - v nadaljevanju akcije pa je Adis Hodžić po strelu Mihaljevića Gorico reševal na golovi črti. Sledila je še priložnost Matije Kavčiča, ki je streljal po podaji Aleksandarja Bjelice, a je tokratni vezist žogo poslal prek vrat. V obdobju, ko so pobudo na terenu prevzeli gostje je goriški strateg Petrić priložnost ponudil Mathiasu Oyewusiju in Chinwendu Johanu Nkami, v nadaljevanju pa se je po "oddelani" karanteni vrnil tudi Matija Širok. Gostje svojega pritiska niso znali izkoristiti vse do 90. minute srečanja, ko je zadel Dino Stančić in postavil končni izzid 2:1.

Gorica je z zmago ujela priključek z ostalimi ekipami in za šestouvrščenim Bravom zaostaja zgolj tri točke. Naslednji preizkus plavo-bele čaka v sredo, ko v novogoriški Športni park prihaja Olimpija.

Gorica: Marjanović, Paljk, Mevlja, Tomiček, Hodžić, Bjelica, M. Kavčič (od 87. Nkama), Grudina, Velikonja (od 79. Širok), Cvijanović (od 72. Oyewusi), Smajlagić.