Mevlja: Pokazati bo treba pravi karakter

Nova Gorica, 02.11.2020

Po prvi četrtini prvenstva se tekmovalni spored začenja znova. Deseti krog PLTS prinaša gostovanje nesojenega "prvega" tekmeca v letošnji sezoni, v novogoriški Športni park namreč prihaja ljubljanska Olimpija.

V devetem krogu slovenskega nogometnega državnega prvenstva, s katerim se je začel niz treh domačih tekem, so nogometaši Gorice z 2:1 premagali vodilno ekipo Tabora iz Sežane. S to zmago so plavo-beli ujeli priključek z ostalimi ekipami na razpredelnici. "Šlo je za zelo pomembno zmago za celotno ekipo. V tistem trenutku smo premagali celo vodilno ekipo lige, kar priča o tem, da se ekipa vzpenja tako psihično kot rezultatsko. V moštvu mora biti prisotna zmagovalna mentaliteta, čeprav ni vedno lahko. Zavedamo se, da bomo morali iz tekme v tekmo garati, predvsem pa je pomembno, da ostanemo zdravi, saj si po reprezentančnem premoru tekme sledijo druga za drugo in bomo potrebovali prav vsakega člana ekipe," je dejal Nejc Mevlja, ki se je po povratku v goriške vrste zasidral v začetni enajsterici, v prvih dveh tekmah pa poskrbel za zadetek proti Celju in priborjeno enajstmetrovko na tekmi proti Sežani.

"Gorica mi je omogočila vrnitev iz situacije, ki ni bila najboljša zame. Srečen sem, da sem znova doma. Ekipa je kvalitetna, prava mešanica med mladimi in izkušenimi igralci, kar pa me navdihuje z optimizmom je dejstvo, da se vidi želja po zmagi na vsaki tekmi in dajanje svojega maksimuma na vsakem treningu," trenutno stanje v ekipi komentira izkušeni branilec.

Čeprav je zmaga proti Sežani dobra spodbuda za nadaljevanje prvenstva, pa varovance Gordana Petrića sedaj čaka veliko težji preizkus. Olimpija je trenutno tretja ekipa lige, v zadnjem krogu pa so dobili ljubljanski derbi, ko so bili v Stožicah z 2:0 boljši od Brava. "Gre za zelo kakovostnega tekmeca, ki premore veliko individualne kvalitete. Na takšnih tekmah je treba pokazati pravi karakter. Daleč od tega, da bi se že vnaprej predali. Zavedamo se, kje so naše priložnosti in verjamem, da jih bomo, ko se bodo ponudile, izkoristili," je pred jutrišnjim srečanjem še dejal 30-letni Mevlja.

Deljenje pravice v Športnem parku je pripadlo Alenu Borošaku, sodniško četverico pa bodo sestavljali še Tadej Friš, Grega Kordež in Darjan Kovačič. Tekmo, ki se bo v Novi Gorici začelo ob 18.00, si boste v neposrednem televizijskem prenosu lahko ogledali na programu Planet TV2.