Poraz proti Olimpiji

Nova Gorica, 04.11.2020

Nogometaši Gorice so s porazom proti Olimpiji neuspešno tovorili drugo četrtino državnega prvenstva. V domačem Športnem parku so bili gostje v 10. krogu PLTS boljši z 2:0.

Nogomet te vedno ne nagradi za vloženo. To je na lastni koži na tekmi proti Olimpiji občutila četa Gordana Petrića, ki je morala priznati premoč drugouvrščeni Olimpiji. Srbski strateg je od prve minute na zelenico poslal skoraj identično postavo tisti, ki je pred slabim tednom dni premagala sežanski Tabor, le med vratnicama je Uroš Likar zamenjal Darka Marjanovića. Po odsotnosti se je vrnil tudi Tjaš Begić, ki je priložnost za igro dobil v drugem polčasu.

Začetek srečanja se je začel po željah domačih, ki se favoriziranega nasprotnika niso ustrašili. Že v 7. minuti je do strela prišel Rok Grudina, ki je meril močno, njegov poskus pa je gostujoči vratar odbil prek vrat. Že v naslednji akciji je iz neposredne bližine z glavo meril Semir Smajlagić, ki je izzval refleksno obrambo vratarja Olimpije in Gorici priboril nov kot. Nalet plavo-belih je presekal Vombergar, ki je v 16. minuti zadel iz več kot dvomljive situacije. Domači se niso predali, a kaj, ko je ob strelu Velikonje zmanjkalo nekaj športne sreče. Žoga se je namreč od ene vratnice odbila v drugo in nazaj v polje. Naslednja priložnost za Gorico se je ponudila v 35. minuti, ko je s prostega strela prečko stresel Goran Cvijanović. Slednji je bil nevaren znova ob koncu prvega polčasa. Najprej je v 41. minuti iz obrata poskusil sam, minuto kasneje pa je s strani z natančno podajo našel Smajlagića, ki pa je streljal mimo vrat. Polčas se je, kljub številnim priložnostim Gorice, zaključil z vodstvom Olimpije.

Drugi polčas se je začel z nevarno situacijo pred vrati gostov, ki so se v 53. minuti reševali preko Freliha, ki je uspel strel Etiena Velikonje preusmeriti v kot. Sledilo je obdobje, v katerem so prevladovali gostje, goriški trener Gordan Petrić pa je v igro najprej poslal Mathiasa Oyewusija, kasneje pa še Tjaša Begića. Goriški naleti so pojenjali, gostje pa so enega izmed protinapadov izkoristili in preko Djordjeja Ivanovića v 84. minuti prišli do potrditve zmage.

Goričani bodo priložnost za nove točke imeli že v soboto, ko v Novo Gorico prihaja šišenski Bravo.