Hodžić: Dobre stvari proti Olimpiji prenesti na tekmo z Bravom

Nova Gorica, 05.11.2020

Zgolj štiri dni po tekmi 10. kroga PLTS, v katerem so morali nogometaši Gorice priznati premoč ljubljanski Olimpiji, bo v Športnem parku gostoval ljubljanski Bravo in z zadnjo tekmo pred novembrskim reprezentančnim premorom zaokrožil niz treh domačih srečanj.

V torek se ni izšlo. Ljubljanski nogometaši so novogoriški Športni park zapuščali s tremi točkami, kljub porazu pa je bilo v sami predstavi čete Gordana Petrića vidnega veliko napredka. Srbski strateg je predstavo svojih varovancev označil celo kot najboljšo, odkar je prevzel krmilo ponosa Primorske. Tej misli se pridružuje Adis Hodžić. "Proti Olimpiji smo lahko v naši predstavi videli veliko dobrih stvari. Ustvarili smo si ogromno priložnosti, upali smo si igrato, nažalost pa nam ni uspelo doseči izenačujočega zadetka. Če bi nam rezultat uspelo poravnati, ko smo ga imeli priložnost, bi lahko tekma šla v povsem drugačno smer," je dejal 21-letni desni bočni branilec.

Kljub porazu pa plavo-beli niso izgubili stika s preostalim delom prvenstvene lestvice. Za svojim sobotnim tekmecem zaostajajo tri točke in bi se z uspehom v soboto rezultatsko izenačili pri enajstih točkah. Klub iz Šiške je na začetku tedna počival, saj je bil njihovm dvoboj z domžalsko Rumeno družino prestavljen na poznejši termin, nazadnje pa so bili aktivni minuli četrtek, ko so v Stožicah z 2:0 izgubili na ljubljanskem mestnemu derbiju. "Trenutno igralci prve ekipe ne čutimo rezultatskega pritiska, saj je prvenstvo vendarle še zelo dolgo. Kot ekipa rasemo iz tekme v tekmo, tudi naša igra se izboljšuje, posledično so tudi predstave kot celota veliko boljše. Če bomo tako nadaljevali, sem prepričan, da se lahko borimo za veliko višja mesta, kot tisto, na katerem smo sedaj," o vzdušju v ekipi doda Hodžić, ki se je proti Bravu v 2. krogu tudi vpisal med strelce.

Takrat je bila Gorica povsem drugačno moštvo, kot je sedaj. Kje so njihove prednosti tokrat? "Predvsem mentaliteta je povsem drugačna. Poraz proti Olimpiji nam ni vzel samozavesti. Če smo se lahko enakovredno kosali z ekipo, ki se bori za vrh lestvice, in si ustvarili toliko priložnosti, se nam v bodoče ni treba bati nobene ekipe. V tekmo moramo stopiti čvrsto in odločno in verjamem, da bodo tri točke ostale doma," je zaključil strelec prvega goriškega zadetka v letošnji sezoni.

Šele drugi prvoligaški dvoboj med obema ekipa je bilo zaupano sodniški četverici na čelu z Andrejem Žnidaršičem, vlogo drugega in trejega sodnika bosta opravljala Manuel Vidali in Adis Habibović, četrti sodnik pa bo Aleksandar Matković. Srečanje, ki se bo v Športnem parku začelo ob 20. uri, bo zaradi epidemiološke slike še vedno zaprto za javnost, ogledali pa si ga boste lahko v neposrednem televizijskem prenosu na Planet TV2 (19.55).