Celje boljše na prijateljski tekmi

Nova Gorica, 13.11.2020

Nogometaši Gorice in Celja so reprezentančni premor izkoristili za prijateljski obračun, ki se je v Novi Gorici končal z zmago aktualnih državnih prvakov z 0:1 (0:0).

Goriški strateg Gordan Petrić je odpočil vse standardne člane prve enajsterice, priložnost za igro pa ponudil tistim, ki so v prvih enajstih krogih letošnje sezone PLTS odigrali manjše število minut in pa številnim članom mladinske selekcije.

Srečanje, ki ni ponudilo s številnimi priložnostmi so bolje začeli gostje, ki so imeli terensko pobudo, a le-te niso znali pretvoriti v kakšno (pol)priložnost. Do te so prvi prišli Goričani. Po podaji Tjaša Begića iz kota je ob prvi vratnici streljal Diego Bardanca Flores, a bil premalo natančen. Plavo-beli so na svoje priložnost čakali predvsem preko protinapadov, ob strnjeni zvezni in obrambni vrsti pa Celjani niso prihajali v kazenski prostor Darka Marjanovića. V 18. minuti je nevaren predložek s prostega strela poslal Begić, Mathiasu Oyewusiju pa je eden izmed gostujočih branilcev žogo za vodstvo snel z glave. Najlepšo priložnost za domače smo lahko videli v 29. minuti, ko je protinapad zaključil Abdou Lahat Diakhate, Metod Jurhar pa je njegov strel odbil v kot. Ekipi sta na odmor odšli poravnani, saj sta mreži v prvem delu igre mirovali.

V drugem delu je prvo priložnost za Gorico imel Aaron Kačinari, čigar strel je bil blokiran. V 52. minuti je prvič nase opozoril Ivan Božić, ko je sprožil iz obrata, a premalo natančno. Žogo je na sredini igrišča izgubil Matija Kavčič, v protinapad je krenil Filip Dangubić, ki je pred Marjanovićem nesebično podal do Toma Kljuna, ki mu ni bilo težko zatresti mreže. V nadaljevanju so priložnost za igro dobili še vsi mlajši igralci, edini, ki je srečanje odigral v celoti, pa je bil Kačinari. Do konca srečanja velja omeniti še strel Denjanina v 77. minuti in pa Čauševića v 83. minuti, a do spremembe rezultata ni prišlo.

Četa Gordana Petrića se vrača v trenažni proces, z mislimi pa se že obračajo proti Kopru, kjer bo prihodnjo soboto v sklopu 12. kroga PLTS odigran drugi derbi s FC Koper v letošnji sezoni.

Gorica: Marjanović (od 69. Zeriali), Hodžić (od 60. Asante), Bardanca (od 69. Ljutić), T. Kavčič (od 69. Podgornik), M. Kavčič (od 69. Žejen), Itrak (od 60. Jermol), Kačinari, Diakhate (od 69. Gomizelj), Marinič (od 60. Baruca), Begić (od 69. Denjanin), Oyewusi (od 69. Čaušević)