Tomiček: Cilj je jasen, vsako tekmo gremo na zmago

Nova Gorica, 20.11.2020

Po štirinajstdnevnem premoru zaradi novembrskega reprezentančnega premora se nogometaši Gorice znova vračajo v tekmovalne tirnice. Jutri se bodo ob 20. uri v gosteh zoperstavili Koprčanom.

Premor, ki ga je trener plavo-belih Gordan Petrić izkoristil tudi zato, da je na prijateljski tekmi s Celjem priložnost ponudil tudi številnim mladim nogometašem, se je zaključil danes. Jutri v zadnjih osem tekem letošnjega koledarskega leta vstopamo na veliko nogo. Z derbijem proti Kopru. Pred drugim letošnjim obračunom z obalnim klubom je za spletno stran spregovoril branilec Matteo Tomiček.

"Na treningih smo se posvetili nekaterim tehničnim segmentom igre, še dodatno smo zvišali intenzivnost, saj lahko le, če daš vse od sebe, kasneje pričakuješ, da se ti bo vloženi trud vrnil na tekmah. Verjamem v ekipo. Nimamo se česa bati, saj sem prepričan, da v zaključek leta vstopamo dobro pripravljeni," je dejal Tomiček, ki je pred slabima dvema tednoma vknjižil 50. prvoligaški nastop v dresu Gorice. 

Prvega od osmih obračunov, kolikor jih je preostalo do konca leta 2020, bodo nogometaši ponosa Primorske odigrali na Bonifiki. Domači nogometaši so trenutno tretjeuvrščena ekipa PLTS. Na enajstih srečanjih so zbrali 19 točk, pred premorom pa nanizali štiri zaporedne zmage. "Pričakujem trdo tekmo, saj je Koper zelo izkušena ekipa. Imajo veliko individualne kvalitete, poleg tega pa so trenutno v dobri formi. Kljub temu cilj ostaja tak kot vedno. Na vsaki tekmi gremo na zmago. Naša pozornost mora biti primarno usmerjena v lastno igro. Dokler bomo mi odigrali tako, kot znamo, bo vse v redu," je prepričan osrednji branilec, ki je že dlje časa nepogrešljivi člen obrambne vrste.

Srečanje v Kopru, ki bo odigrano v večernem terminu, je bilo zaupano sodniški četverici na čelu s Slavkom Vinčićem, ki mu bosta kot prvi in drugi pomočnik s strani pomagala Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, vlogo četrtega sodnika pa bo opravljal Rade Obrenović. Primorski derbi žal ne bo odprt za gledalce, si pa ga bo moč ogledati v neposrednem prenosu na Planet TV2 (19.55).