Širok pred Muro: Nadzirati moramo stvari, ki jih lahko

Nova Gorica, 23.11.2020

Od zadnje tekme, ko so plavo-beli v Kopru po sporni enajstemetrovki ostali brez zmage, sta minila zgolj dva dneva, nogometaši Gorice pa bodo jutri znova v pogonu. Tokrat na domačih tleh, saj v goste prihajajo nogometaši murskosoboške Mure. Pred drugim letošnjim obračunom s Prekmurci je misli strnil Matija Širok.

"Na tekmah moramo nadzirati stvari, ki so v naši moči. To je naša predstava, naš odnos na igrišču. Vse ostalo bo prišlo samo po sebi. Vsaka tekma je nova priložnost za nabiranje točk. Stvarem, ki so že za nami, je nesmiselno posvečati pozornost," je tekmo v Kopru komentiral Širok, ki si je za svojo predstavo prislužil tudi uvrstitev v najboljšo enajsterico kroga.

Tekme si v zadnjem delu letošnjega koledarskega leta sledijo ena za drugo, že jutri pa ekipo Gordana Petrića čaka nov zahteven preizkus. V novogoriškem Športnem parku gostuje Mura, ki je bila v prvem letošnjem srečanju na Fazaneriji boljša z 1:0, ko je enajstmetrovko izkoristil Amadej Maroša. "Mura je z razlogom ekipa, ki se poteguje za najvišja mesta v PLTS. So moštvo, ki je prava mešanica izkušenj in mladosti, prav tako imajo veliko individualne kvalitete, njihov trener Ante Šimundža pa zna svojo ekipo vedno dobro pripraviti. Čaka nas zahtevnih 90 minut," je prepričan Širok.

Gorica je v Kopru prevladovala v prvem polčasu, v nadaljevanju so se plavo-beli nekoliko povlekli. "V drugem polčasu smo pokazali, da znamo odigrati dobro tudi takrat, ko se nekoliko obrambneje postavimo, saj si nasprotnik, kljub velikemu odstotku posesti žoge, prave priložnosti ni ustvaril. Naša igra dobiva rep in glavo, kar mi daje optimizem, pa je dejstvo, da fantov takšni pripetljaji, kot se je zgodil v Kopru, ne potrejo. Zavedamo se svojih kvalitet, vemo, kako si lahko na vsaki tekmi pripravimo priložnosti, prepričan pa sem tudi, da se nam bo še vse vrnilo. Navsezadnje smo imeli nekaj nesreče tudi ob zaključkih akcij v zadnjih nekaj tekmah. Nogomet je igra, ki ne laže," je še dejal 29-letni branilec.

Glavni sodni srečanja bo David Šmajc, vlogo prvega in drugega pomočnika bosta opravljala Matej Vojska in Dejan Švarc, četrti sodnik bo Dragoslav Perić. Tekmo, ki se bo v novogoriškem Športnem parku začela ob 18.00, si boste lahko v neposrednem televizijskem prenosu ogledali na Planet TV2 (17.55)