Številne zapravljene priložnosti zaznamovale poraz proti Muri

Nova Gorica, 24.11.2020

Nogometaši Gorice so v 13. krogu PLTS v Športnem parku gostili nogometaše Mure in izgubili z 0:1 (0:1). Edini zadetek na tekmi je v 45. minuti srečanja dosegel Luka Bobičanec.

Prvi polčas v novogoriškem Športnem parku ni ponudil s številnimi akcijami in zanimivi situacijami, na kar je nakazoval že uvod srečanja, saj je prvi strel v okvir vrat s prostega strela sprožil Goran Cvijanović v 27. minuti. Da je bilo na kocki veliko, je pokazala tudi prisotna živčnost, saj je glavni sodnik David Šmajc dosodil kar 20 prekrškov, pri Gorici pa sta porumenela Etien Velikonja in Semir Smajlagić. Ko se je že zdelo, da bo mrtvilo prvega polčasa presekal zadnji sodnikov žvižg, pa je na prvi pogled nenevaren strel Luke Bobičanca spremenil smer ob dotiku z enim izmed goriških branilcev, vratarja Uroša Likarja ujel na nepravi nogi in končal v mreži.

Na začetku drugega dela pa so, tudi ob nekaterih taktičnih spremembah, plavo-beli zaigrali precej napadalnejše in hitro prišli do prve priložnosti. Smajlagić je prvi preizkusil zbranost gostujočega vratarja Obradovića v 53. minuti, slabih deset minut kasneje pa je bil s prostega strela blizu cilja Aleksandar Bjelica. Nedolgo zatem je svojo hitrost izkoristil Mathias Oyewusi, ki je švignil mimo Karničnika, v sredini našel Smajlagića, temu pa je eden izmed gostujočih branilcev blokiral strel. Gostje so na svoje priložnosti čakali iz protinapadov, saj so se v drugem polčasu povsem umaknili na svojo polovico in pobudo predali četi Gordana Petrića. Ta je v zadnjih desetih minutah praktično živela v kazenskem prostoru črno-belih. Po predložku Cvijanovića je bil najvišji Grudina, njegov strel pa je gostujoči vratar z zadnjimi močmi izbil v kot. V 85. minuti je iz neposredne bližine sprožil Oyewusi, a je bil njegov strel preusmerjen za las mimo vrat. Zadnji dve priložnosti v drugem polčasu, v katerem sta priložnost za igro dobila tudi Tjaš Begić in Leon Marinič, sta imela Cvijanović in Smajlagić, ki pa nista našla želenega cilja.

Naslednji preizkus Gorico čaka v nedeljo, ko plavo-beli odhajajo na gostovanje v Kidričevo.

ND Gorica: Likar, Širok, Mevlja, Tomiček, Bjelica; Cvijanović, Nkama (od 76. Marinič), Grudina, Oyewusi; Smajlagić, Velikonja (od 62. Begić)