Mevlja pred Aluminijem: Terensko prevlado moramo znati spremeniti v zadetke

Nova Gorica, 28.11.2020

Nogometaši Gorice se v sklopu 14. kroga PLTS odpravljajo na gostovanje k zadnjeuvrščeni ekipi lige, Aluminiju iz Kidričevega. Pred izjemno pomembnim dvobojem je za klubsko spletno stran spregovoril branilec Nejc Mevlja.

Zdi se, da ekipi Gordana Petrića, kljub več kot enakovredni vlogi, na zadnjih tekmah ne steče. V zadnjih štirih prvoligaških srečanjih, na katerih so plavo-beli dvakrat remizirali in dvakrat izgubili, so imeli v povprečju žogo v svojih nogah 52 % igralnega časa proti nasprotnikovim vratom pa sprožili nekaj manj kot devet strelov na tekmo. "Občutno smo dvignili raven naše igre in naših predstav, je pa res, da imamo težavo terensko prevlado spremeniti v zadetke. V teh situacijah moramo pokazati več zbranosti," je dejal osrednji branilec, ki jo je na prejšnji tekmi skupil v dvoboju z enim izmed branilcev Mure in ob počeni arkadi potreboval zdravniško oskrbo.

Tokratni tekmec, Aluminij iz Kidričevega, proti kateremu je svojo pot na trenerski klopi Gorice začel Gordan Petrić, se s svojo formo prav tako ne more pohvaliti. V četrtek so v ljubljanski Stožicah izgubili z domačo Olimpijo s 3 : 0, uspeha pa ne poznajo od 18. oktobra, ko so na Fazaneriji presenetili Muro. "Letošnja sezona državnega prvenstva je zelo zanimiva, saj se zdi, da lahko prav vsak vikend nekdo preseneti. Na nobeni tekmi ne moreš z gotovostjo trditi, kdo bo le-to dobil. Tako bo tudi na jutrišnji tekmi z Aluminijem. Forma v takšnih tekmah, ko gre za to, da se odlepiš z dna lestvice, ne pomeni ničesar. Obe ekipi nujno potrebujeta točke, zato pričakujem zelo trdo tekmo, verjamem pa, da smo v tem trenutku kot ekipa kvalitetnejši in bomo tekmo dobili," je prepričan Mevlja, ki je, odkar se je vrnil v postavo Gorice na tekmi s Celjem, standardni član prve enajsterice.

Po zadnji novembrski tekmi nogometaše Gorice čaka še pet tekem do konca letošnjega koledarskega leta. V domačem novogoriškem parku bodo prve (v sredo) gostovale Domžale, sledi gostovanje v Ljudskem vrtu, pa domača tekma s Celjem in gostovanje v sežanski trdnjavi, labodji spev leta 2020 pa bo v Stožicah. "Z decembrskim sporedom se ne obremenjujem. Gremo iz tekme v tekmo in poskušamo iz vsake iztržiti vse, kar se le da. Ta ekipa lahko veliko doseže, vsekakor ne spadamo na dno lestivce, je pa vse odvisno od nas samih, kako se bo preostanek sezone razpletel," je zaključil 30-letnik.

Srečanje, ki se bo v Kidričevem začelo ob 15.15 in si ga boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Planet TV 2 (15.10), je bilo zaupano sodniški ekipi na čelu z Mihaelom Antičem. Sodniku iz Kopra bosta pomagala Aleksandar Kasapović in Eric Herženjak, vlogo četrtega sodnika pa bo opravljal Bojan Mertik.