Derbi začelja pripadel Aluminiju

Nova Gorica, 29.11.2020

V Kidričevem je v 14. krogu PLTS potekal dvoboj Aluminija in Gorice, ki je po preobratu pripadel domači ekipi. Za Gorico je v 7. minuti srečanja zadel Aleksandar Bjelica, ki je dosegel prvi zadetek v plavo-belem dresu, a to za uspeh ni bilo dovolj.

Začetek tekme je napovedoval povsem drugačen zaključek. Goričani so prvi pritisnili, zapretili preko Cvijanovića, ki je bil v 5. minuti nevaren s prostega strela, a je domači vratar Janžeković žogo preusmeril v kot. Iz tega pa vodstvo Gorice. Predložek je domača obramba razčistila, odbitek pa je s fantastičnim udarcem v mrežo pospravil Aleksandar Bjelica, za katerega je bil to prvi zadetek v goriškem dresu. Kot da bi boginja Fortuna nato obrnila hrbet plavo-belim, se je že v 12. minuti poškodoval še drugi steber goriške obrambe Nejc Mevlja, njegov branilski partner Matteo Tomiček pa je tekmo izpustil zaradi lažje poškodbe. Domači so hitro vzpostavili ravnotežje in v 23. minuti preko Krajnca izenačili, kaj lahko pa bi prešli v vodstvo nekaj minut kasneje, ko se je z nekaj odličnimi posredovanji izakzal Likar. V prvem polčasu je bil nevaren še Nkama, ki pa je premalo natančno meril z razdalje.

Drugi polčas ni ponudil z veliko akcije, najbližje pa so bili Goričani zadetku v 63. minuti, ko je po protinapadu Oyewusi v sredini našel Cvijanovića, ki je streljel naravnost v Janžekoviča. Že iz naslednjega napada pa so domači postavili končni izzid, ko je še drugič na tekmi zadel Krajnc. V drugem polčasu je trener Petrić v ogenj poslal še Velikonjo, Mariniča in Begića, a se rezultat do konca srečanja ni spremenil. Gorica je s porazom padla na zadnje mesto prvenstvene lestvice, nova priložnost za osvajanje točk pa bo že v sredo, ko v novogoriškem Športnem parku gostujejo Domžale.