Oyewusi: Želimo pokazati, da zadnji rezultati niso realen odsev naše kvalitete

Nova Gorica, 01.12.2020

Nogometaše Gorice jutri, v 15. krogu PLTS, čaka obračun z Domžalami, ki v novogoriški Športni park prihajajo po zmagi nad Olimpijo. Srečanje, ki se bo začelo ob 13. uri, si boste lahko v neposrednem televizijskem prenosu ogledali na programu Planet TV 2.

Gorici se v nedeljo ni izšlo. Derbi začelja je v Kidričevem pripadel domačemu Aluminiju. "Prehitro smo se zadovoljili z vodstvom. Ko smo dosegli zadetek, smo se  preveč sprostili, misleč, da bomo lahko rezultat nadzorovali," je enega izmed razlogov za nedeljski neuspeh pojasnil Mathias Oyewusi, ki je na zelenici preživel 73 minut.

Rezultatska ničla je ekipo Gordana Petrića, ki je po srečanju dejal, da to vsekakor ni bila predstava, ki bi bila dovolj kvalitetna na tako pomembnem srečanju, pahnila v neprijeten položaj, saj se je znova znašla na repu lestvice. Z desetimi zbranimi točkami za devetim Aluminijem zaostajajo za tri, za »varnim«, osmouvrščenim Bravom, pa za pet točk. Srbski strateg na goriški klopi je vsako tekmo do konca leta, začenši s prvo proti Domžalam, označil za finale pokala. "Ni skrivnost, da potrebujemo točke. Igralci se zavedamo situacije. Želimo pokazati, da zadnji rezultati niso realen odsev ekipe. Dokazati želimo tudi sami sebi, da znamo igrati nogomet. Prepričan sem, da bo tega krča, s katerim se soočamo, kmalu konec," je prepričan hitronogi napadalec, ki je bil strelec za plavo-bele na prvem letošnjem srečanju proti Domžalam.

Rumena družina v goste prihaja po zmagi s 3 : 1 nad ljubljansko Olimpijo, za katero si je pot tlakovala že v samem začetku tekme, ko sta v 2. in 4. minuti zadela Jakupović in Svetlin. "Domžale so organizirana ekipa. Imajo nekaj odličnih izkušenejših igralcev ter številne perspektivne fante, vse skupaj pa odlično povezujejo v celoto. Če želimo nekaj iztržiti iz tekme, bomo morali biti zbrani v fazi obrambe, predvsem pa konkretnejši v napadalnem delu. Tu imamo še veliko rezerv. Tudi na prvem medsebojnem srečanju smo pokazali, da se lahko enakovredno kosamo z njimi, kaj lahko pa bi se takrat iz Domžal lahko vrnili s polnim izkupičkom. Ne predajamo se vnaprej," je še zaključil Oyewusi, ki je v letošnji sezoni pri dveh zadetkih.

Prvo srečanje 15. kroga PLTS je bilo zaupano sodniški ekipi na čelu z Romanom Glažarjem, ki mu bosta kot prvi in drugi pomočnik ob strani stala David Gabrovec in Robert Šprah. Vlogo četrtega sodnika bo opravljal Asmir Sagrković.