Praznih rok proti Domžalam

Nova Gorica, 02.12.2020

V 15. krogu so nogometaši Gorice v domačem Športnem parku gostili ekipo Domžal in izgubili z 0:2 (0:0).

Rezultatska krivulja se še ni obrnila v pravo smer. Plavo-beli so v 15. krogu zabeležili tretji zaporedni poraz, tokrat s strani Rumene družine. Gordan Petrić je v težavnih razmerah od prve minute na razmočeno zelenico Športnega parka poslal naslednjo enajsterico: Likar, Širok, T. Kavčič, Tomiček, Bjelica, Hodžić, Nkama, Grudina, Cvijanović, Velikonja, Smajlagić.

Ponovila se je že videna zgodba. Prvi polčas se je odvil po goriški željah, nato pa je sledil padec. Na prvo priložnost smo v Novi Gorici morali počakati do 12. minute, ko je zapretil Grudina, ki je sprožil po samostojnem prodoru, a je gostujoči vratar Sorčan obvladal njegov poskus. Štiri minute kasneje so bili znova nevarni domači, ko sta na desni strani lepo kombinirala Hodžić in Širok, slednji je žogo poslal v sredino, kjer pa Smajlagić ni uspel žoge poslati proti golu. 22-letni napadalec je bil znova aktiven v 21. minuti, ko je Sorčan žogo z zadnjimi močmi odbil v igro. V zaključku prvega polčasa je bil nevaren še Kavčič, ki je bil po predložku Bjelice najvišji v gostujočem kazenskem prostoru, a z glavo meril naravnost v Sorčana. Gostje so bili, z izjemo strela Kariča v 40. minuti, nenevarni.

V drugem polčasu se je stvar obrnila na glavo. V 56. minuti je bil nevaren Velikonja, a je bil njegov strel preusmerjen v kot. Prelomnica današnjega obračuna je bila trojna menjava v 59. minuti, ko so na domžalski strani v igro vstopili Svetlin, Kolobarič in Jakupović. Prav slednja sta bila neposredno vpletena ob prvem zadetku. Kolobarič je z leve strani podal natančno podajo v sredino, tam pa je, tudi z nekaj sreče, Jakupović premagal Likarja. Goriški strateg je na zaostanek odgovoril s tremi napadalno usmerjenimi menjavami, saj so priložnost za igro dobili rekovalescent Colley ter Oyewusi in Begić, a pretiranega vpliva na igro niso imeli. Gostje so v 82. minuti po nezbranosti v goriški obrambi prišli do povišanja prednosti in tudi končnega rezultata. Ibričić je z desne strani poslal predložek s prostega strela, ki ga je ob anemični obrambi Gorice na drugi vratnici v mrežo nemočnega Likarja preusmeril Vuklišević.

Gorica ostaja zadnjeuvrščena, v nedeljo pa plavo-bele čaka gostovanje v Ljudskem vrtu.