Begić: Znova moramo začeti verjeti vase

Nova Gorica, 04.12.2020

Nogometaši ND Gorica v 16. krogu PLTS odhajajo na gostovanje v Ljudski vrt. Dvoboj s prvouvrščeno ekipo državnega prvenstva, NK Maribor, si boste lahko v televizijskem prenosu ogledali na Planet TV (17.00).

Gorica je v preteklem krogu proti Domžalam zabeležila tretji zaporedni poraz. Z desetimi osvojenimi točkami ostajajo plavo-beli na zadnjem mestu prvenstvene lestvice. "Vzdušje v garderobi po porazu proti Domžalam ni bilo najboljše. Mislim, da se prav vsi fantje zavedamo, da enostavno moramo igrati boljše, predvsem pa, da smo tega sposobni," je dejal Tjaš Begić, ki je priložnost za igro dobil v zaključku drugega polčasa, ko je v 80. minuti zamenjal Adisa Hodžića. 

Tudi na srečanju proti rumeni družini smo lahko spremljali zgodbo dveh polčasov. V prvem gostje iz mesta ob Kamniški Bistrici v okvir Uroša Likarja niso sprožili enega samega strela, ekipa Gordana Petrića pa terenske pobude ni uspela spremeniti v rezultatsko prednost. "Največje težave se nam pojavljajo v izgradnji napadov in samih zaključkih. Prepričan sem, da je to zgolj posledica pomanjkanja samozavesti in ne dejanski manko kvalitete. Znova moramo začeti verjeti vase, do tega pa lahko pride zgolj skozi kvaliteten trenažni proces," je prepričan 17-letni krilni napadalec.

Tokratni nasprotnik v dvoboj stopa z mešanimi občutki. Že res, da so varovanci Maura Camoranesija prvi na lestvici PLTS, a so med tednom utrpeli poraz na Večnem derbiju, ko so bili nemočni v Stožicah. "Za Maribor je bil to nedvomno boleč poraz, zato bo tekma proti Gorici za njih s točkovnega vidika zelo pomembna. Prav to je lahko naša priložnost, da iz te tekme nekaj odnesemo," pojasnjuje Begić, ki je v letošnji sezoni pri eni asistenci, ko je ob zmagi nad Aluminijem v 5. krogu lepo zaposlil Semirja Smajlagića.

Do konca leta 2020 Gorico (poleg nedeljskega) čakajo še trije obračuni. Domače srečanje s Celjem ter gostovanji pri sežanskem Taboru in ljubljanski Olimpiji. "Vsekakor si želimo nabrati čim več točk, ne glede na igro. Za izboljšanje slednje bomo namenili zimske priprave, saj nas v spomladanskem delu prvenstva čaka srdit boj za obstanek."

Sojenje zadnjega obračuna 16. kroga je pripadel Asmirju Sagrkoviću. Sodniško četverico dopolnjujejo še Andraž Kovačič, Goran Mikača in Dejan Balažič.