Iz Ljudskega vrta praznih rok

Nova Gorica, 07.12.2020

Nogometaši Gorice so v 16. krogu PLTS gostovali v Ljudskem vrtu in izgubili s 3:1 (1:1). Za plavo-bele je v 4. minuti srečanja zadel Etien Velikonja. Črni niz ob gostovanjih v domovanju petnajstkratnih državnih prvakov se tako nadaljuje.

Goriški strateg Gordan Petrić je v primerjavi s tekmo z Domžalami, ki je bila odigrana med tednom, bil primoran opraviti nekatere menjave, saj sta zaradi poškodb manjkala tako Chinwendu Johan Nkama ter Kehinde Mathias Oyewusi, že dlje časa pa sta odsotna Matic Paljk in Nejc Mevlja. Goriško enajsterico so tako sestavljali: Likar, Širok, Tomiček, T.Kavčič, Bardanca, M.Kavčič, Grudina, Bjelica, Cvijanović, Velikonja, Smajlagić.

Po hitrem vodstvu Gorice, ko je v 4. minuti srečanja podajo Široka lepo izkoristil Velikonja,  so Mariborčani prišli do izenačenja, ko je v 7. minuti prvič na srečanju zadel Aljoša Matko. Eksploziven začetek zadnjega srečanja 16. kroga se je nadaljeval, ko je v 12. minuti Ilja Martinović drugič na tekmi videl rumeno s strani glavnega sodnika Sagrkovića. Gorica prednosti igralca več ni znala izkoristiti, čeprav sta bila v prvem polčasu zelo nevarna Cvijanović v 19. minuti in Semir Smajlagić v 27. minuti, a sta bila njuna poskusa premalo natančna. Goričani so nenavaden prvi polčas sklenili celo z večjim številom rumenih kartonov kot domači, saj so bili kaznovani Matija Kavčič, Rok Grudina in Semir Smajlagić, zadnja dva pa bosta zaradi četrtega rumenega kartona izpustila srečanja s Celjem v 17. krogu.

V drugem polčasu so prvi zapretili Goričani. V 49. minuti je bil po podaji iz kota Bjelice najvišji Bardanca, a je njegov strel zletel mimo oddaljenejše vratnice. Goriško neodločenost pa je v 58. minuti kaznoval Matko, ki je še drugič na tekmi premagal Likarja. Ob rezultatskem zaostanku je Petrić prvič posegel po menjavah, priložnost za igro sta dobila Begić in Marinič, ki sta vstopila v 67. minuti. Prav Marinič je bil najvišji v kazenskem prostoru po predložku Široka  v 72. minuti, a je bil mladi napadalec premalo natančen. Najlepšo priložnost za izenačenje je v 75. minuti »na glavi« imel Smajlagić, a se je z refleksno obrambo izkazal domači vratar Jug. V zaključku srečanja je na zelenico stopil tudi Colley, a do kakšne resnejše priložnosti ni prišel. So pa zato do te prišli Vijoličasti, ki so v 90. minuti izkoristili protinapad, ki ga je začel Kronaveter, do strelca Santosa pa je žogo spravil Repas.

Sledi nekaj dni priprave, v soboto pa plavo-bele čaka domača tekma s Celjem, ki bo hkrati tudi zadnja tekma v novogoriškem Športnem parku v letošnjem koledarskem letu.