Colley: Leto zaključiti s čim boljšim izhodiščem za nadaljevanje

Nova Gorica, 10.12.2020

Nogometaši Gorice v zadnji domači tekmi letošnjega koledarskega leta v domačem novogoriškem Športnem parku pričakujejo nogometaše Celja. Pred sobotnim obračunom je za spletno stran ND Gorica misli strnil napadalec Lamin Colley.

Pred 17. krogom PLTS Gorica z 10 zbranimi točkami zaseda zadnje mesto na prvenstveni lestvici. V zadnjem obračunu slovenskega državnega prvenstva so plavo-beli izgubili v Mariboru. "Premalo smo storili v smislu individualne in ekipne predstave. Ne smemo dopustiti, da se predamo in nehamo verjeti vase zaradi slabše serije," je dejal Colley, ki je po dolgotrajni poškodbi  v Ljudskem vrtu zaigral še drugič zapovrstjo. "Presrečen sem, da sem znova del ekipe. Razumljivo je, da še nisem povsem 100%, a mi veliko pomeni, da dobivam priložnost, da spet začutim tekmovalni ritem. Verjamem, da bom iz tedna v teden bolje pripravljen, predvsem ko bom imel za seboj zimske priprave ter bom znova stari jaz."

Do konca prvega dela prvenstva bodo varovanci Gordana Petrića poleg domače tekme s Celjem odigrali še gostujoči tekmi s Sežano in Olimpijo. Prav proti Sežani je Gorica zabeležila zadnjo zmago v prvenstvu. "Fantje v garderobi niso obupali drug nad drugim. Prej nasprotno, saj si vsi želimo, da se Gorica dvigne z dna lestvice. Jasno je, da ne moremo biti zadovoljni s trenutno situacijo, zato se na treningu dela intenzivneje in z jasnim namenom. Biti vsak dan boljši. V zadnjih treh tekmah si želimo zbrati še kakšno točko in leto zaključiti s pozitivnim izhodiščem za nadaljevanje prvenstva," je dejal Colley, sicer strelec osmih zadetkov v pretekli sezoni.

Celje v prestolnico severnega dela Primorske prihaja v seriji štirih tekem brez zmage. Nazadnje so Grofje izgubili s Sežano, pred tem pa klonili še proti Bravu in Mariboru ter iztržili točko proti Olimpiji. "Celje je zelo kvalitetno moštvo, o tem ni nobenega dvoma. A zgodba se začne in konča pri nas samih. Z nasprotnikom se ne bomo obremenjevali. Če bomo odigrali tako, kot znamo, se lahko kosamo z vsako ekipo v ligi," je prepričan 27-letni napadalec, ki se je na zadnji domači tekmi proti Domžalam vrnil na nogometne zelenice po 374 dneh.

Srečanje, ki se bo v Športnem parku začelo ob 13. uri, je bilo zaupano sodniški ekipi na čelu z Dragoslavom Perićem, ki mu bosta s strani pomagala Dejan Povšnar in Miha Kalan. Vlogo četrtega sodnika bo opravljal Asmir Sagrković.