Poraz proti Celju

Nova Gorica, 12.12.2020

Nogometaši Gorice so v 17. Krogu PLTS v domačem Športnem parku gostili nogometaše Celja in izgubili z 0:2 (0:1).

Trener Gorice Gordan Petrić je zaradi kazni ob prejetemu četrtemu rumenemu kartonu v letošnji sezoni pogrešal tako kapetana Roka Grudina kot napadalca Semirja Smajlagića. Izostanek omenjenih posameznikov je diktiral tudi izbor prve enajsterice, v katero se je po odsotnosti vrnil Matic Paljk.

Začetek srečanja je ponudil z obetavno priložnostjo Mevlje, ki je po podaji Bjelice bil najvišji v kazenskem prostoru, a je njegov strel zletel prek vrat gostujočega vratarja. Iz prve resnejše situacije pa so gostujoči nogometaši povedli. Dangubić se je po nezbranosti domače obrambe znašel iz oči v oči z Likarjem in ga v 11. minuti srečanja tudi premagal. Tri minute kasneje je znova zapretil Mevlja, ki je tokrat sreljal v okvir vrat, Rozman pa je njegov strel odbil v kot. Žal je bil domači trener Petrić primoran prvo menjavo opraviti že v 22. minuti, ko je zaradi poškodbe gležnja zelenico moral zapustiti Marinič, prvi nastop v plavo-belem dresu v prvoligaški konkurenci pa je zabeležil Mateo Itrak. Najlepša priložnost v prvem polčasu se je domačim pripetila v 35. minuti, ko je po predložku Velikonje iz neposredne bližine z glavo streljal Colley, a se je izkazal Rozman. V zaključku prvega polčasa je porumenel Paljk, ki je bil eden izmed petih nogometašev Gorice, ki so prejeli rumeno kazen (poleg Paljka še Oyewusi, Colley, Širok in Itrak).

Drugi polčas se je začel s hladnim tušem. V 50. minuti je akcijo Celja uspešno zaključil Kuzmanović in povišal vodstvo gostov. Colley je imel slabe štiri minute kasneje znova priložnost, a je bil v zaključku premalo natančen. Do 60. minute srečanja  je Gorica zapretila še dvakrat, preko Itraka in Bjelice, a bila v lovljenju zmanjšanja zaostanka  neuspešna. V zadnjih tridesetih minutah Gorica, kljub poživitvam v obliki dveh menjav (vstopila sta Oyewusi in Begić) ni uspela priigrat omembe vredne priložnosti in petič zaporedoma ostala praznih rok.

S tekmo proti Celju se za leto 2020 poslavljamo od Športnega parka, prvo od dveh preostalih gostovanj pa nas čaka v sredo, ko bo ob 13. uri na sporedu drugi letošnji dvoboj s Sežano.

Gorica: Likar, Širok, Tomiček, Mevlja, Bjelica, Paljk (od 55. Oyewusi); Nkama (od 77. Begić), Cvijanović, Marinič (od 22. Itrak); Colley, Velikonja