Gordan Petrić ni več trener ND Gorica

Nova Gorica, 14.12.2020

Nogometno društvo Gorica sporoča, da Gordan Petrić ni več trener članske ekipe ND Gorica.

51-letni srbski trener je Gorico prevzel 18. septembra, ko je na klopi plavo-belih zamenjal Borivoja Lučića. Po sobotni tekmi s Celjem je Petrić ponudil svoj odstop, ki ga je predsednik kluba Hari Arčon danes po posvetu z upravnim odborom kluba tudi sprejel.

"Gordan je po tekmi s Celjem podal svoj vidik in razložil, da ekipa potrebuje spremembo. Rezultati v zadnjem obdobju niso bili takšni, kot smo jih pričakovali, posledično pa je bilo treba nekaj spremeniti. Vsak v tej zgodbi nosi svoj del odgovornosti, kljub veliko dobrega, kar se predstav tiče, in obilo nesreče v določenih situacijah, pa v nogometu šteje zgolj nabiranje točk," je dogajanje pojasnil predsednik kluba Hari Arčon.

Klub se Gordanu Petriću zahvaljuje za vložen trud in mu želi vse najboljše v nadaljevanju trenerske kariere.

Vodstvo prve ekipe ND Gorica v zadnjih dveh krogih v letošnjem letu prevzemata Florijan Debenjak in Aleksandar Jović, vse nadaljnje informacije glede trenerja prve ekipe pa bodo znane v naslednjih tednih.

Klubskemu obvestilu za javnost dodajamo še izjavo Gordana Petrića ob odhodu: "Žal se nekatere stvari v življenju ne poklopijo, kot bi si želel, da bi se. Žal mi je, da se je moja zgodba v Gorici končala na tak način. Odločitev sem sprejel zaradi lastnega mišljenja, da ekipa potrebuje šok terapijo. Upam, da se bo rezultatska krivulja kmalu obrnila navzgor. Vem, da sem ob opravljanju svojega dela vedno dal svojih 100%, a se nam žal ni izšlo. Rad bi se klubu zahvalil za ponujeno priložnost in fantom obenem zaželel vso srečo v prihodnosti."