Poraz proti Taboru Sežana

Nova Gorica, 16.12.2020

Nogometaši Gorice so v 18. krogu gostovali v Sežani in proti domačemu Taboru izgubili z 1:0 (0:0).

Po odstopu trenerja Gordana Petrića sta delo na goriški klopi prevzela Aleksandar Jović in Florijan Debenjak, ki sta od prve minute na zelenico stadiona Rajko Štolfa poslala naslednjo enajsterico: Likar, Širok (od 66. Hodžić), Tomiček (od 83. Oyewusi), Mevlja, T. Kavčič, Paljk (od 46. M. Kavčič), Nkama, Grudina, Cvijanović (od 76. Itrak), Colley (od 46. Smajlagić), Velikonja.

Začetek tekme na Krasu je obetal. Po grobem startu je že v prvi minuti porumenel Kouao, a to dobrega goriškega začetka ni zmotilo. Že v 6. minuti sta lepo kombinirala Colley in Velikonja, slednji pa je z roba kazenskega prostora za las zgrešil domača vrata. Petnajst minut kasneje je Širok stresel prečko, potem ko je njegov predložek z levo presenetil domačega vratarja. Desni bočni branilec je v zaključku prvega polčasa bil nevaren še enkrat, a je njegov strel zletel mimo vrat.

V želji po dodatni energiji sta že pred začetkom nadaljevanja v igro vstopila Semir Smajlagić in Matija Kavčič. V primerjavi s prvim delom je nivo igre močno padel na obeh straneh, saj si ne ena ne druga ekipa ni priborila omembe vredne priložnosti, igra mnogih napak pa se je odvijala med obema kazenskima prostoroma. V 66. oz. 76. minuti sta priložnost za igro dobila Hodžić in Itrak, ki sta zamenjala Široka in Cvijanovića. Ko se je že zdelo, da se bo tekma razpletla z rezultatom, ki bi, glede na prikazano obeh moštev, bil najbolj pravičen, pa so domači nogometaši dosegli zadetek po prekinitvi. Prosti strel je izvajal Mihaljević, najvišje je v kazenskem prostoru skočil Stančič in v 79. minuti postavil tudi končni rezultat.

Zadnji ligaški obračun v letu 2020 Gorico čaka v soboto, ko ob 18.10 uri gostujemo v Stožicah.