Nkama pred Olimpijo

Nova Gorica, 17.12.2020

Nogometaši Gorice v sklepnem dejanju v letu 2020 gostujejo v Stožicah pri drugouvrščeni ekipi državnega prvenstva, ljubljanski Olimpiji. Pred sobotnim srečanjem je za spletno stran spregovoril nigerijski vezist Chinwendu Johan Nkama.

V večernem obračunu prvega "delovnega" dne v 19. krogu PLTS bodo nogometaši Gorice odigrali zadnjo tekmo v letu 2020. V ljubljanskih Stožicah, ki sicer ni najljubše prizorišče ponosa Primorske, kar se nabiranja točk tiče, bodo plavo-beli iskali pozitivno popotnico pred premorom. "Jesenski del prvenstva se vsekakor ni izšel po naših željah. Nekaj situacij se enostavno ni odvilo v našo smer, v nekaterih bi morali tudi sami odreagirati veliko boljše. Nabralo se je veliko stvari, ki jih bomo morali v zimskem premoru in kasneje na pripravah izboljšati. Moramo si nastaviti ogledalo in si priznati, da nismo zadovoljili standardov, ki jih ima tak klub, kot je Gorica," je svoj pogled na prvih osemnajst odigranih krogov ponudil nigerijski vezist, ki se je po prihodu iz švicarskega Lugana hitro zacementiral v začetni postavi Gorice.

Proti Sežani, na tekmi, ki sicer ni ponudila z velikim številom priložnosti, je Gorica še šestič zaporedoma ostala praznih rok. "Stvari se nam ne poklopijo. Res da na nekaterih tekmah nismo bili na nivoju, a se nam sreča ne nasmehne že kar nekaj časa. V zaključku akcij nam venomer zmanjka nekaj centimetrov. Ko se bodo vse te številne situacije obrnile, in verjamem, da se bodo, bomo tudi mi sestavili uspešen niz," je prepričan Nkama, ki je za Gorico za zdaj zbral štirinajst nastopov. Prav dve takšni situaciji sta Gorico v drugem letošnjem obračunu z ljubljanskim klubom stali morebitnih točk ali celo uspeha. Po strelu Etiena Velikonje se je v Novi Gorici žoga od ene vratnice odbila v drugo in v polje, poskus s prostega strela Gorana Cvijanovića se je od prečke odbil na golovo črto.

"Upamo, da bo šlo v tretje rado. Želimo si ustvariti neko podlago, na kateri bi na pripravah lahko gradili. V ekipi se zavedamo, da nas spomladi čaka težka naloga, saj se podajamo v boj za obstanek v ligi. Morebiten uspeh v Stožicah bi pomenil lepše izhodišče za dosego tega cilja v nadaljevanju prvenstva," je še dodal 22-letni nigerijski vezist.

Glavni sodnik srečanja, ki si ga boste lahko v neposrednem televizijskem prenosu ogledali na TV SLO 2, bo Andrej Žnidaršič. Vloga njegovih pomočnikov je pripadla Mateju Žuniču in Davorju Brezarju, četrti sodnik bo Dragoslav Perić.