Nesrečen poraz v Stožicah

Nova Gorica, 20.12.2020

Nogometaši Gorice so v 19. krogu PLTS gostovali pri ljubljanski Olimpiji in izgubili z 2:0 (0:0). Gorica bo tako prezimila na zadnjem mestu prvenstvene lestvice.

Črnemu nizu ni videti konca. Čeprav smo v Stožicah lahko skozi 70 minut spremljali Gorico, ki je bila bojevita, srčna in drzna, pa iz Stožic odhaja praznih rok. Kljub številnim priložnstim so nasprotnikova vrata obmirovala že tretjo tekmo zapored. Domači so v zaključku srečanja dvakrat zadeli prek Vombergarja in prišli do treh točk.

Že v 5. minuti so v nasprotnikovem kazenskem prostoru lepo kombinirali Velikonja, Cvijanović in Grudina, a do zaključnega strela ni prišlo. Slabe tri minute kasneje, ko je Gorica imela na voljo prvi kot na tekmi, je bil v skoku najvišji Grudina, njegov strel pa je bil nekoliko previsok. Pritisk plavo-belih je skorajda obrodil sadove v 12. minuti, ko je po odbiti žogi z roba kazenskega prostora sprožil Mevlja, a je domači vratar z zadnjimi močmi žogo odbil v kot. Po pol ure igralnega časa pa prva sporna situacija na tekmi. Po nezbranosti enega izmed domačih obrambnih igralcev je v kazenskem prostoru do žoge prišel Velikonja, prodrl proti Frelihu, eden izmed igralcev v zelenm dresu pa ga je z rokami položil na tla, a je sodniška piščal ostala nema. Prvi polčas se je v Stožicah tako končal brez zadetkov.

Začetek nadaljevanja je obetal. Že v drugi minuti drugega polčasa je s prostega strela natančno meril Velikonja, a je Frelih s konicami svojih prstov žogo preusmeril v kot. Tega je izvajal Cvijanović, na prvi vratnici našel Mevljo, ki je žogo podaljšal v sredinio, kjer je bil najvišji Kavčič, z golove črte pa je izbil Fink. Nato je sledila še druga sporna situacija na tekmi. V 56. minuti je Velikonja po protinapadu nesebično zaposlil Oyewusija, čigar strel je Frelih obranil, do odbitka pa Velikonja ni prišel, saj ga je oviral domači obrambni igralec. Po mnenju glavnega sodnika na dovoljen način. Nalet Gorice je bil presekan v 72. minuti, ko je trenutek nezbranosti v goriški obrambi izkoristil Vombergar. Slednji je osem minut kasneje zadel še drugič in postavil tudi končni rezultat srečanja.

Sledi zimski premor, nogometaši Gorice pa v akcijo znova stopajo 4. januarja, ko se začenjajo zimske priprave.

Gorica: Likar, Širok, Mevlja, T. Kavčič, M. Kavčič, Nkama, Grudina, Hodžić (od 80. Marinič), Cvijanović (od 66. Smajlagić), Oyewusi (od 72. Begić), Velikonja (od 73. Colley)