Matic Črnic je novi član ND Gorica

Nova Gorica, 11.01.2021

Nogometno društvo Gorica sporoča, da je sklenilo sodelovanje z Maticem Črnicem, ki velja do konca sezone. 28-letni krilni napadalec, ki je bil nazadnje član NK Olimpija Ljubljana, v klub prihaja kot prosti igralec.

Črnic se je nogometno izobrazil v mladinski šoli NK Maribor, prvi nastop v slovenski prvoligaški konkurenci pa je vknjižil prav proti Gorici, ko je v 35. krogu v sezoni 2009/10 odigral 60 minut. Kasneje je 174 centimetrov visoki nogometaš, ki se lahko pohvali tudi z več kot 30 nastopi za mlajše selekcije v dresu z državnim grbom in dvema za člansko izbrano vrsto, igral še za Dravinjo, Aluminij in Domžale, v dresu katerih je s štirinajstimi zadetki in tremi asistencami pustil najopaznejši pečat v slovenskem nogometu. Sledil je prestop v Rijeko, za katero je zbral 39 nastopov, pred prihodom v novogoriški Športni park pa je oblekel dres ljubljanske Olimpije. 

Aleksandar Jović in Florijan Debenjak v Črnicu, ki bo oblekel plavo-beli dres s številko 92, dobivata izkušenega nogometaša, ki bo s svojo kvaliteto pomagal ekipi v spomladanskem delu ter dodatno alternativo na krilnem položaju.