Matko Zirdum je novi član ND Gorica

Nova Gorica, 15.01.2021

Nogometno društvo Gorica sporoča, da je sklenilo sodelovanje z Matkom Zirdumom. 22-letni nogometaš Slaven Belupa bo imel do konca sezone 2020/21 v novogoriškem Športnem parku status posojenega igralca.

Nadaljuje se krepljenje prve ekipe ND Gorica. Tokrat v obliki nogometaša, ki se najbolje znajde na položaju osrednjega branilca, tuj pa mu ni niti levi bočni položaj. Zirdum je otrok nogometne šole Slavena iz Belupa, kasneje pa se je preselil v mlajše selekcije zagrebškega Dinama, pri katerih je bil tudi soigralec Mattea Tomička. Prve minute v članski konkurenci je nabral v sezoni 2017/18, ko je kot član hrvaškega drugoligaša iz Novigrada zbral 26 nastopov. Sledil je povratek v Slaven Belupo, kjer pa se v sezoni 2018/19 ni naigral. 195 centimetrov visoki nogometaš iz Koprivnice si je ime v hrvaškemu nogometu ustvaril v lanski sezoni, ko je v 1. HNL zbral 19 nastopov in v 32. krogu ob zmagi s 3:0 proti Istri 1961 dosegel tudi prvi profesionalni zadetek.

Zirdum je ob prihodu povedal: "Vesel sem, da sem postal del takšne ekipe, kot je Gorica. Kolikor sem lahko v prvih dneh opazil, je moštvo dobro uravnoteženo, kar se izkušenj in mladosti tiče. Priložnost, da zaigraš za klub, ki je še nedavno igral v kvalifikacijah za Ligo Evropa, se ti ne ponudi vsak dan. Vse bom naredil, da pokažem, da sem vreden izkazanega zaupanja."

Matko, dobrodošel v Novi Gorici!