S tremi zadetki do zmage proti Radomljam

Nova Gorica, 23.01.2021

Nogometaši Gorice so na tretji pripravljalni tekmi premagali nogometaše Radomelj s 3:1 (1:1). Za Gorico je v prvem polčasu zadel Velikonja, delo pa sta v nadaljevanju dokončala Cvijanović in Begić.

Zaradi hudega naliva dežja, ki je v Novi Gorici trajal skoraj celotno dopoldne, je bila tekma z glavnega igrišča v novogoriškem Športnem parku premaknjena na pomožno igrišče z umetno travo. Aleksandar Jović je od prve minute na igrišče poslal sledečo enajsterico: Marjanović, Širok, T. Kavčič, Mevlja, M. Kavčič, Jermol, Kačinari, Ilić, Begić, Šehić, Velikonja.

Na prvo resnejšo priložnost je bilo treba počakati do 14. minute, ko je bil po podaji Ilića iz kota najvišji Jermol, njegov strel pa je eden izmed obrambnih igralcev gostov odbil z golove črte. Prav Jermol je bil tisti, ki je bil v prvem polčasu med najbolj aktivnimi v polju, saj je znova zapretil po kotu v 26. minuti, zgolj dve minuti kasneje pa poskusil z oddaljenosti 25 metrov, njegov strel pa je švignil nad prečko. 21-letni vezist je v naslednjem napadu z globinsko podajo želel zaposliti Begića, čigar strel je v situaciji ena na ena vratar Radomelj obvladal. Nato pa se je terenska premoč vendarle spremenila tudi v rezultatsko. Matija Kavčič je z leve strani v sredini lepo zaposlil Velikonjo, ki je z neposredne bližine zadel za 1:0. A goriška prednost je bil kmalu izničena. Za rezultat prvega polčasa je v 42. minuti poskrbel Pišek.

V drugem polčasu je srbski stratega na goriški klopi priložnost za igro ponudil naslednji enajsterici: Marjanović (od 60. minute Zeriali), Hodžić, Grudina, Zirdum, Paljk, Bakary, Ilić (od 60. minute Baruca), Cvijanović, Begić (od 60. minute Črnic), Šehić (od 60. minute Oyewusi), Vipotnik.

Drugi polčas je prinesel ponovitev prvega. Plavo-beli so hitro prevzeli pobudo in bi že v drugi minuti nadaljevanja lahko povedli, a je bil Šehić ob strelu z glavo iz neposredne bližine premalo natančen. Osma minuta v drugem polčasu pa je prinesla goriško vodstvo. Z desne strani je predložek v sredino poslal Hodžić, Vipotnik strel je bil blokiran, do žoge pa je prišel Cvijanović, ki je ohranil mirne živce in zadel za 2:1. Tri minute kasneje so morali Mlinarji znova po žogo v svojo mrežo. Hiter protinapad, ki ga je začel Šehić, je po natančni podaji Hodžića v gol in končni rezultat spremenil Begić. Kaj lahko bi bila druga goriška zmaga v pripravljalnem obdobju še veliko večja, a v zaključku srečanja žoga ni želela v mrežo. V 72. minuti sta lepo kombinirala Grudina in Vipotnik, goriški kapetan pa je z glavo meril naravnost v vratarja. V 82. minuti je nevarno poskusil še Oyewusi, iz kota, ki je sledil pa je bil najvišji Črnic, a mu je do prvega zadetka v plavo-belem dresu zmanjkalo nekaj centimetrov.

Naslednji test četo Aleksandarja Jovića čaka v sredo, ko potujejo v Čatež, kjer se bodo fantje pomerili z avstrijskim Wackerjem iz Innsbrucka.