Drugi poraz pripravljalnega obdobja

Nova Gorica, 28.01.2021

Nogometaši ND Gorica so se na četrtem pripravljalnem obračunu pomerili s šestouvrščeno ekipo druge avstrijske lige Wackerjem iz Innsbrucka in izgubili z 1:0 (1:0). Edini zadetek na tekmi je padel v 24. minuti, ko je bil uspešen Atsushi Zeizen.

Pripravljalni obračun proti nekdanjemu klubu Mirana Burgiča se ni odvil po željah, saj so plavo-beli po Rijeki zabeležili drugi poraz v zimskem pripravljalnem obdobju. Aleksandar Jović je prvi del srečanja začel s postavo: Marjanović, Hodžić, Zirdum, Mevlja, M. Kavčič, Jermol, Grudina, Cvijanović, Oyewusi, Črnic Colley. Zaradi lažje poškodbe stegenske mišice je v 10. minuti zelenico zapustil Zirdum, ki ga je na zelenici nadomestil Kačinari, Grudina pa se je pomaknil v zadnjo vrsto. Prvih 60 minut je bilo najaktivnejših, saj sta bili obe ekipi kar nekajkrat blizu uspeha. Na strani Gorice je v 20. minuti nevarno poskušal Črnic, ki mu je zgolj panterska obramba gostujočega vratarja preprečila prvi zadetek v goriških vrstah. Zgolj nekaj minut kasneje so po protinapadu "domači" prišli do edinega zadetka na tekmi. Zaizen je lepo sprejel diagonalno podajo na desni strani in premagal Marjanovića z diagonalnim strelom. Goričani so še naprej prevladovali, a žoge niso uspeli spraviti za hrbet vratarja Innsbrucka. Pred odmorom je v 53. minuti iz obrata nevarno poskusil še Colley, a brez uspeha.

V drugem delu so priložnost za igro dobili še Širok, T. Kavčič, Žejen, Paljk, Gomizelj, Baruca, Begić, Šehić, Velikonja, Vipotnik in Marinič. V drugem delu, ki ga je zaznamovala predvsem igra med obema kazenskima prostoroma, je vstopilo veliko igralcev, ki so še vedno člani mladinske selekcije in dobili priložnost za dokazovanje, kakor je bila navada že na prvih treh obračunih v januarju. Gorica je v iskanju izenačujočega zadetka veliko več tvegala in pritiskala, nevarna sta bila predvsem Šehić in Vipotnik, ki sta imela vsak priložnost za izenačenje, a je obema zmanjkalo nekaj natančnosti, predvsem pa je bilo ob (občasno tudi pretirani) agresivnosti težko vzpostaviti pravo ravnotežje in priti do izraza s svojo igro. Do konca srečanja se rezultat v Čatežu ni spremenil.

Peta (in predzadnja) preizkušnja Gorico čaka v soboto, ko v Športni park prihaja ekipa Nafte 1903.