Za konec priprav poraz v Domžalah

Nova Gorica, 04.02.2021

Šesto in hkrati zadnje pripravljalno dejanje se je odvilo v domžalskem Športnem parku, kjer so nogometaši Gorice utrpeli poraz s 4:1 (2:0). Edini zadetek za Gorico je dosegel Etien Velikonja.

Nogometaši ND Gorica so zimsko pripravljalno obdobje sklenili s porazom. V mestu ob Kamniški Bistrici se je v rahlo deževnem vzdušju, tudi ob pomoči komičnih sodniški vložkov, tekma odvila v povsem neželo smer. Začetek srečanja, ki so ga belih dresih za Gorico začeli Marjanović, Širok, Mevlja, Grudina, M. Kavčič, Nkama, Cvijanović, Mavretič, Šehić, Begić in Velikonja, je bil izenačen. Nogometaši Domžal so imeli večinoma posest na svoji strani, varovanci Aleksandarja Jovića pa so na svojo priložnost čakali iz protinapadov.

V 18. minuti se je po predložku Nkame s strani priložnost ponudila Begiću, ki pa je z glavo meril mimo vrat Sorčana. V 28. minuti je sledila prava komedija. Po globinski podaji proti Kolobariću je svoje delo dobro opravil Grudina, žogo zaščitil, domžalski napadalec pa ga je podrl s hrbta. Igralci obeh ekip so zastali, pričakujoč dolgo žogo iz prostega strela iz goriškega kazenskega prostora, ki bi moral slediti. Zastal je tudi Kolobarić, ki pa je ob nemi sodniški piščalki svoj tek nadaljeval in premagal Marjanovića. Kolobarić je pred polčasom zadel še enkrat in v 42. minuti postavil rezultat prvega polčasa.

V drugem delu so priložnost za igro dobili še nekateri rezervisti, saj so vstopili Hodžić, Paljk, Kačinari, Jermol, Črnic, Oyewusi in Vipotnik. Tudi v nadaljevanju se je Gorica v polju znašla v povsem enakovrednem položaju in nudila več kot dober odpor nogometašem v rumenih dresih, a do konkretne priložnosti ni prišla. Najaktivnejše obodbje je prišlo med 60. in 62. minuto tekme, ko sta padla kar dva zadetka, na vsaki strani po eden. Za Domžale je v petnajsti minuti nadaljevanje z glavo zadel Vuk, za Gorico pa dve minuti kasneje Velikonja. V zaključku srečanja so domači preko Černeta postavili tudi končni rezultat.

Gorica tako zaključuje pripravljalno obdobje, v sredo pa se nadaljuje dogajanje v PLTS, ko plavo-bele čaka gostovanje v Spodnji Šiški.