Za uvod v spomladanski del remi proti Bravu

Nova Gorica, 10.02.2021

Nogometaši Gorice so spomladanski del prvenstva odprli z gostovanjem pri Bravu. Uvodni dvoboj 20. kroga se je končal z rezultatom 0:0 (0:0).

V težavnih razmerah za igro – v Spodnji Šiški smo še slabih deset minut pred začetkom srečanja spremljali hude nalive dežja, že tako razmočena zelenica na ŽAK-u pa je spominjala na vse prej kot nogometno igrišče – so se varovanci Aleksandarja Jovića dobro postavili po robu ljubljanskemu tekmecu, ki je pred tekmo z osvojenimi 26 točkami zasedal peto mesto na prvenstveni lestvici.

V Spodnji Šiški kaj prida od igre, razumljivo, nismo videli. Veliko je bilo nenatančnih podaj, zdrsov, kontakta. Če so plavo-beli še poskušali organizirati kakšno akcijo tudi po tleh, so domači poskušali zgolj in samo z igro na preskok. Prva nevarna situacija se je ponudila Šehiću v 10. minuti, ki se je po napaki domače obrambe za hip sam znašel pred domačim vratarjem, a je ta žogo po Šehićevem strelu odbil v kot. Najlepši priložnosti prvega polčasa sta se ponudili Etienu Velikonji, a je goriškemu napadalcu v 25. minuti veselje preprečil domači vratar Vekić, dve minuti pred koncem prvega dela pa je 31-letnik meril preko vrat.

Če bi lahko za prvi polčas dejali, da je bila Gorica rahlo boljši nasprotnik, bi to lahko za Bravo dejali za drugi polčas, v katerem so domači zatresli tudi vratnico, a najlepša priložnost polčasa je spet pripadla Gorici, pa čeprav v zaključku srečanja. Najprej je nase opozoril Matija Kavčič, ki je v 68. minuti s slabih 20 metrov sprožil mimo leve vratnice. Deset minut kasneje pa je bil po podaji Gorana Cvijanovića iz kota najvišji Nejc Mevlja in le izjemna reakcija domačega vratarja je osrednjemu branilcu preprečila drugi zadetek v letošnjem prvenstvu.

Po točki proti Bravu, ki jo je glavni trener moštva Aleksandar Jović označil za dobro popotnico za nadaljevanje prvenstva, sledi tretji primorski derbi letošnje sezone. V soboto v novogoriškem Športnem parku gostuje Koper.

Gorica: Marjanović, Širok, Mevlja, T. Kavčič, M. Kavčič, Grudina, Mavretič, Cvijanović (od 90. Tomiček), Begić, Šehić (od 88. Hodžić), Velikonja (od 72. Vipotnik).