Velikonja: Proti Bravu veliko dobrega, proti Kopru to nadgraditi

Nova Gorica, 12.02.2021

Za nogometaši Gorice je uvod v spomladanski del PLTS. Plavo-beli so se v sredo iz prestolnice vrnili s točko. Pred tretjim Primorskim derbijem letošnje sezone za devetouvrščenim Aluminijem, ki je zaradi zasneženega igrišča ostal brez tekme s Celjem, zaostajajo za štiri točke. Pred jutrišnjim obračunom je za klubsko spletno stran spregovoril Etien Velikonja.

Gorica se je v Spodnji Šiški, kolikor se je v zahtevnih razmerah to dalo, prikazala v dobri luči. Kaj od sredine predstave si kot ekipa želite prenesti na tekmo proti Kopru in kaj si želite izboljšati?

"Pokazali smo veliko kompaktnosti, saj smo bili na igrišču, ki je bilo izjemno zahtevno za igro, dobro organizirani. Bili smo tudi s prikazanim nivojem energije, ki smo ga vzdrževali skozi celotno srečanje. Popraviti moramo zgolj nekatere detajle v zaključku akcij, ki bi morali biti ne glede na teren boljši. Proti Kopru bomo morali posebno pozornost posvetiti prekinitvam, saj so iz teh zelo nevarni."

Tekme si bodo v nadaljevanju sledile ena za drugo. Kako pomembno bo zadržati pozitiven niz, ki ga je Gorica začela s točko proti Bravu?

"Vsaka tekma spomladanskega dela je za nas finale. Vsaka tekma je nova priložnost, da se začne naša pot navzgor. Športni park si želimo spremeniti v trdnjavo, kjer ne bi izpuščali točk."

V zadnjem medsebojnem obračunu na Bonifiki ste plavo-beli pokazali, da se lahko s Koprom več kot enakovredno kosate. Kakšna so pričakovanja pred tretjo medsebojno tekmo?

"Koper je kvalitetna ekipa, ki ima veliko izkušenih posameznikov. Je pa vsaka tekma zgodba zase, sploh derbiji. Če bomo izpolnjevali trenerjeva navodila, bili odgovorni in maksimalno zbrani skozi celotno tekmo, mislim, da imamo recept za dober rezultat."

Srečanje 20. kroga bo sodila sodniška ekipa na čelu z Dejanom Balažičem, prva in druga pomoč bosta Goran Mikača in Alen Salkić, vlogo četrtega sodnika bo opravljal Asmir Sagrković. Derbi med Gorico in Koprom si boste v neposrednem televizijskem prenosu lahko ogledali na programu Planet TV2 od 14.55 dalje.