Pomembna zmaga na Primorskem derbiju

Nova Gorica, 13.02.2021

Nogometaši Gorice so v 21. krogu PLTS v domačem Športnem parku z 2:1 (1:0) premagali nogometaše FC Koper. V prvem polčasu je za Gorico zadel Velikonja, v drugem pa Begić.

Tretji Primorski derbi letošnje sezone, ki je znova upravičil svoj sloves, saj na tekmi ni manjkalo zadetkov, agresivnosti in požrtvovalnosti, se je v sončnem, a izjemno vetrovnem Športnem parku razpletel z zmago plavo-belih.

Žev 2. minuti je s prostega strela nevarno zapretil Cvijanović in nakazal v katero smer se bo odvijal dobršen del prvega polčasa. V 15. minuti je prvo resnejšo priložnost na tekmi v zadetek pretvoril Velikonja. Z desne strani je s filigransko natančnostjo v kazenski prostor podal Matija Širok, nogo pa mojstrsko podstavil Etien Velikonja in zadel za 1:0. Varovanci Aleksandarja Jovića so še naprej prevladovali in v 20. minuti skorajda povišali vodstvo po nevarnem predložku Šehića, a Kavčič, ki je vtekel z leve strani, žoge ni najbolje zadel. Tretji zadetek Velikonje v letošnji sezoni se je izkazal tudi za razliko med ekipa po prvih 45 minutah igre.

Drugi polčas se je začel tako, kot se je prvi, le da je tokrat pritisk Gorice obradil sadove. Lepo goriško akcijo je začel Šehić, ki je na desni strani v ogenj poslal Mavretiča. Ta je poslal podajo v osrčje kazenskega prostora Kopra, žogo je Velikonja nesebično prepustil Begiću, ki je dosegel svoj prvenec v prvoligaški konkurenci. Kaj lahko bi se 17-letnik razveselil še drugega zadetka na tekmi, a bil dve minuti kasneje premalo natančen in zadel prečko, ko bi Gorica lahko razblinila vse dvome o zmagovalcu. Po zadetku Spinellija v 72. minuti je sledila koprska ofenziva, a v zaključku srečanja omembe vrednješe akcije Kozlički niso uspeli spraviti skupaj.

Gorica po štirih točkah iz prvih dveh tekem spomladanskega dela PLTS lažje diha, naslednji nasprotnik pa bo prihodnjo soboto Mura.

Gorica: Marjanović, Širok, T.Kavčič, Mevlja, M.Kavčič, Grudina, Cvijanović (od 84. Tomiček), Mavretič, Begić (od 68. Paljk), Šehić (od 84. Hodžić), Velikonja (od 61. Vipotnik)