Jović: To je zmaga nas vseh

Nova Gorica, 14.02.2021

Po izjemno pomembni zmagi nad Koprom, ki je Gorico še bolj približala 9. mestu, je trener plavo-belih Aleksandar Jović pohvalil svoje fante, celoten strokovni štab in delo, opravljeno v zadnjih šestih tednih.

"Ta zmaga je pomembna zaradi treh ali štirih različnih razlogov. Potrdili smo točko, ki smo jo osvojili v Ljubljani proti Bravu, igralci pa so s tem uspehom dobili prepotrebno samozavest, znova začeli verjeti vase in v svoje sposobnosti.To je hkrati tudi potrditev odličnega dela fantov v pripravljalnem obdobju, rad pa bi izpostavil prav vse posameznike v strokovnem štabu Florijana Debenjaka, Boruta Mavriča, Sašo Ranića, Janija Šturma in Roka Renerja, saj brez njihovega znanja in zagriženosti v spomladanski del vsekakor ne bi vstopili tako dobro pripravljeni," je po prvi zmagi nad Koprom v novogoriškem Športnem parku po skoraj 7 letih dejal Aleksandar Jović.

Gorico je v jesenskem delu (pre)večkrat pokopalo dejstvo, da v zaključku tekem v svojih nogah niso imeli dovolj elana. "Fantje so bili zares odlični, garali smo vseh devetdeset minut. Premalo bi bilo reči, da sem ponosen nanje. Ko si zadnji, vedno čutiš še dodaten pritisk, imaš pred seboj še dodatnega nasprotnika. Kar nekaj stvari, ki smo jih počeli na treningu, nam je uspelo prenesti na tekmo. Tudi tokrat se nam je zgodilo, da smo imeli nekaj minut, v katerih smo zaspali, a je bilo to obodbje v primerjavi z jesenskim delom veliko krajše."

Pomemben je bil tudi doprinos igralcev s klopi, kar je bila v prvih devetnajstih krogih velik problem ponosa Primorske. Matic Paljk in Matteo Tomiček sta predstavljala pomembni varovalki ob branjenju rezultata, Adis Hodžić nevarnost ob protinapadih, Žan Vipotnik pa se je odlično kosal z grobimi koprskimi branilci in izsilil nekaj pomembnih prekrškov. "To je tisto, kar smo nekoliko pogrešali. Gorica ima sedaj klop, na kateri so igralci, ki lahko v obdobju, ko se tekma lomi, nekaj ponudijo. To je tisto, kar bo v zahtevnem ritmu tekem, ki prihajajo, odločilno. Naslednji nasprotnik je Mura, ki bo nov težak preizkus. Ne želim, da bi se ustvarjala prevelika evforija, saj nas čaka še veliko dela, je pa zmaga nad rivalom vedno lepa," je še dejal 48-letni srbski strateg.