Širok: Pozornost usmerjati le nase

Nova Gorica, 18.02.2021

Po uvodnih dveh krogih, v katerih je Gorica zbrala štiri točke (remi proti Bravu in zmaga proti Kopru), je čas za drugo gostovanje spomladanskega dela PLTS. Plavo-beli se bodo v večernem terminu sobotnega sporeda na Fazaneriji udarili z domačo Muro. Pred tekmo je svoje misli strnil desni bočni branilec Matija Širok.

Gorica je spodbudno stopila v nadaljevanje prvenstva, predvsem proti Kopru je bila predstava na visokem nivoju.

"Res je. Začeli smo dobro, a to nam ne sme zmesti glav. Potrebno se je zavedati, da smo še vedno v situaciji, ko moramo razmišljati zgolj in samo o sebi in na to, kako bo napredovali iz kroga v krog. Do konca prvenstva je še 15 tekem, posledično je na voljo 45 točk. Le če bomo vsak teden prikazali predstavo, kot smo jo proti Kopru in za katero verjamem, da še ni bila naš maksimum, se bomo lahko veselili na koncu sezone. Čaka nas torej še veliko dela."

Sam si imel prste vmes pri prvem zadetku, to je bila tvoja druga asistenca v letošnji sezoni, tudi prvo si namenil Etienu Velikonji.

"Z Etienom se poznava že zelo dolgo, zato dobro veva, kako kdo reagira v določeni situaciji. Dejstvo je, da smo kot ekipa v položaju, v katerem moramo starejši in izkušenejši igralci povleči voz, povzdigniti glas, ko ne gre, mlajši igralci pa s svojo energijo dodati svoj delček k celoti. Smo dobro uravnotežena celota."

V Murski Soboti bo Gorica proti Muri iskala prvo zmago v medsebojnih dvobojih, saj v šestih poskusih do sedaj ni bila uspešna. Tudi v obeh letošnjih obračunih se je končalo z minimalnim porazom. Kakšna so pričakovanja tokrat?

"Sam pri prvi tekmi sicer nisem sodeloval, a sem si jo ogledal. Lahko rečem, da je bila zgodba na obeh obračunih dokaj podobna. Gorica je nudila dober odpor, bila več kot dostojen tekmec, nato pa je zmanjkalo tudi nekaj športne sreče. Mislim, da smo lahko znova povsem konkurenčni, zmaga proti Kopru pa mislim, da je bila tista, ki je fantom dala samozavesti in jih prepričala, da lahko, ko smo pravi, premagamo kogarkoli."

Pri Gorici bo tekmo izpustil Matija Kavčič, ki bo tekmo izpustil zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov, pri domačih bo zaradi istega razloga manjkal Nino Kouter.

Glavni sodnik tekme na Fazaneriji bo Roman Glažar, njegova pomočnika bosta Robert Šprah in Aleksander Burjan, vlogo četrtega sodnika pa bo opravljal Božo Kondić. Sobotno večerno tekmo si boste lahko v neposrednem televizijskem prenosu ogledali na Planet TV2 (19.55).