Poraz proti Muri

Nova Gorica, 21.02.2021

Nogometaši Gorice so v 22. krogu gostovali v Murski Soboti in izgubili s 3:1 (1:1). Za Gorico je zadel Matic Paljk.

Fazanerija za plavo-bele ostaja zakleta. Tudi sedmi medsebojni obračun (tretji v tej sezoni) v PLTS se ni izšel po željah varovancev Aleksandarja Jovića, ki je moral zaradi izpolnjene kvote kartonov Matije Kavčiča in lažje poškodbe Etiena Velikonje bil primoran opraviti dve menjavi v začetni enajsterici. Priložnost od prve minute sta dobila Matic Paljk in Žan Vipotnik.

Začetek srečanja je postregel z dvomljivo situacijo, ko so domači tudi po zaslugi stranskega sodnika in njegove neodzivnosti prišli do vodstva, saj je odbito žogo po strelu Klepača iz prepovedanega položaja v mrežo potisnil Maroša. Plavo-beli se kljub hitremu zaostanku niso dali zmesti in preko Paljka v 13. minuti izenačili. V 26. minuti je nevarno streljal Grudina, a so njegov poskus z razdalje domači preusmerili v kot. Na odmor sta ekipi odšli poravnani.

V dvanajsti minuti nadaljevanja bi lahko Mevlja Gorico popeljal v vodstvo, a se je po njegovem strelu z glavo izkazal Obradovič. Pet minut kasneje so domači povedli. Žal se je ponovila zgodba iz drugega medsebojnega obračuna v Športnem parku, znova pa so Muraši prišli do zadetka po nenevarnem strelu, ki je po tem, ko je zadela Široka, spremenila smer in premagala goriškega vratarja. Do konca srečanja velja omeniti še izjemno nevaren poskus Mavretiča v 85. minuti, ko je domači vratar zgolj s pogledom pospremil žogo, ki je zletela slabe pol metra mimo desne vratnice. V sodnikovem dodatku je zmago domačih potrdil Bobičanec.

Naslednja in hkrati najpomembnejšatekma spomladanskega dela sezone Gorico čaka v četrtek, ko v novogoriškem Športnem parku gostuje Aluminij.

Gorica: Marjanović, Širok, Mevlja, T.Kavčič, Paljk, Grudina, Mavretič, Cvijanović od 72. Velikonja), Begić (od 78. Črnic), Šehić (od 68. Hodžić), Vipotnik