Remi proti Aluminiju

Nova Gorica, 25.02.2021

Nogometaši Gorice so v 23. krogu PLTS v Novi Gorici gostili ekipo Aluminija. Tekma, ki se je končala brez zmagovalca z zadetki ni ponudila.

V dvoboju začelja nismo videli zmagovalca.

V sončni Novi Gorici v prvem delu veliko priložnosti nismo videli, je pa imela Gorica nekoliko več od igre. Najnevarnejša sta bila Mavretič, ki je nevarno zapretil v 34. minuti, in Grudina, ki je tri minute pred koncem prvega polčasa po predložku Široka z glavo meril prek vrat.

Drugi del se je začel z dvojno goriško menjavo. V garderobi sta ostala Velikonja in Šehić, v igro pa vstopila Vipotnik in Oyewusi. Še preden se je lahko dogajanje v drugem polčasu razživelo, je potek tekme spremenila preurana sodniška odločitev. Glavni sodnik je z drugim rumenim kartonom kaznoval Roka Grudino, ki je moral predčasno z igrišča. Kljub igralcu manj so plavo-beli strnili svoje vrste in se več kot enakovredno postavili po robu gostom iz Kidričevega. V 54. in 55. minuti so bili nogometaši Aluminija tudi prvič in zadnjič nevarni v drugem delu, a se je obakrat izkazal Marjanović. Kaj lahko bi varovanci Aleksandarja Jovića prišli do vseh treh točk, a je v 74. minuti Begiću do uspeha zmanjkalo nekaj centimetrov. Do konca srečanja večjih priložnosti nismo videli na nobeni strani.

Gorica za Aluminijem tako še vedno zaostaja za šest točk, naslednja tekma plavo-bele čaka v nedeljo, ko gostujejo v Domžalah.

ND Gorica: Marjanović, Širok (od 80. Hodžić), Mevlja, T.Kavčič, M.Kavčič, Grudina, Cvijanović (od 57. Nkama), Mavretič, Begić, Šehić (od 45. Oyewusi), Velikonja (od 45. Vipotnik)