Mavretič: Pomembne so le točke

Nova Gorica, 04.03.2021

Pred plavo-belimi je nov prvenstveni obračun. V soboto ob 17.15 se bodo v novogoriškem Športnem parku pomerili s trenutno vodilno ekipo lige, NK Maribor. Pred 100. obračunom med ekipa v PLTS je za spletno stran spregovoril novinec v goriški vrstah Til Mavretič.

Po tekmi z Domžalami, ki si jo moral izpustiti zaradi dogovora obeh klubov o posoji, se ponovno vračaš v moštvo. Kako si sam videl tekmo v mestu ob Kamniški Bistrici in kako je potekal minuli teden priprav na Maribor?

"Mislim, da so se fantje dobro zoperstavili na zahtevnem gostovanju v Domžalah in bili več kot enakovreden nasprotnik skozi veliko večino srečanja. Priprava na tekmo z Mariborom je potekala kot na vsako drugo prvenstveno srečanje. Za takšno tekmo, kot je sobotna, ni potrebna dodatna motivacija, saj se bomo pomerili proti izjemno kvalitetni ekipi, ki se hkrati bori za naslov prvaka, na drugi strani pa moramo tudi sami povečati točkovno bero. Pričakujem izjemno borbeno tekmo z obeh strani, obe ekipi imata pred srečanjem svojo računico."

Takoj po prihodu v Novo Gorico si se zasidral v začetni enajsterici in odigral vsa srečanja v celoti, prispeval pa tudi eno asistenco. Kako se počutiš v novem okolju?

"V novem okolju se počutim odlično. Hitro sem se privadil na slog igre in tudi trener mi zaupa. Prav tako so me dobro sprejeli soigralci, zato sem lahko pokazal, česa sem kot igralec sposoben. Takšnega okolja sem si lahko le želel, upam pa, da bom lahko z dobrimi predstavami vrnil zaupanje strokovnega štaba, soigralcev in navijačev."

Gorica kljub napredku v sami igri še vedno zaostaja za devetim mestom. Pred reprezentančnim premorom moštvo čakajo še trije obračuni. Kaj si želite na tekmah proti Mariboru, Celju in Sežani prikazati oziroma doseči? Kje vidiš priložnosti Gorice?

"Do konca prvenstva naš čaka še dvanajst obračunov in vsakega se moramo lotiti na svoj način. Na treh srečanjih pred daljšim premorom si želimo dokazati, da trenutna lestvica ni realen pokazatelj naše kvalitete. V spomladanskem delu smo namreč dokazali, da se lahko kosamo tudi z ekipami v vrhnjem delu lestvice, a zdaj prihajamo v zadnjo tretjino prvenstva, ko lepa igra ne bo dovolj. Pomembne so le točke in teh si želimo pred premorom vknjižiti čim več."

Jubilejni 100. obračun med Gorico in Mariborom, ki si ga boste lahko ogledali na Planet TV od 17.00 dalje, bo vodila sodniška četverica na čelu z Asmirjem Sagrkovićem. Njegova pomočnika bosta Aleksandar Kasapović in Matej Vojska, vlogo četrtega sodnika pa bo opravljal Roberto Ponis.