Z borbeno predstavo do točke proti Mariboru

Nova Gorica, 06.03.2021

Nogometaši Gorice so v 25. krogu PLTS v domačem Športnem parku gostili nogometaše Maribora in bo borben predstavi pršili do točke. Srečanje se je končalo z 1:1 (1:1). Za Gorico je v 24. minuti zadel Colley.

Srečanje se je začelo s hitrim vodstvom gostov. V 11. minuti je iz, lepo rečeno, dvomljive situacije po podaji Klinarja zadel Mlakar. A se varovanci Florijana Debenjaka, ta je na klopi zaradi rdečega kartona v Domžalah zamenjal Aleksandarja Jovića, niso pustili zmesti in hitro ujeli ritem tekme. V 23. minuti je z desne strani predložek poslal Šehić, v sredini našel Grudino, ta pa je z glavo streljal mimo vrat. Minuto kasneje pa so Goričani prišli do izenačenja. Colley se je po predložku najbolj znašel v kazenskem prostoru in dosegel svoj prvi zadetek v PLTS.

V nadaljevanju se je prav strelcu goriškega zadetka ponudila priložnost za vodstvo, a se v osrčju kazenskega prostora ni najbolje znašel. V 66. minuti je z izvrstnim strelom poskusil Matija Kavčič, a se je dobro znašel gostujoči vratar in žogo odbil v kot. V izdihljahih srečanja bi lahko nogometaši Gorice prišli do vseh treh točk, se protinapad po kombinaciji Hodžića in Velikonje ni zaključil z želenim izidom.

Naslednji obračun plavo-bele čaka v četrtek, ko je na vrsti gostovanje v Celju.

ND Gorica: Marjanović, Širok, Mevlja, T.Kavčič, M.Kavčič, Grudina (od 82. Kačinari), Nkama, Mavretič (od 90. Tomiček), Begić (od 65. Velikonja), Šehić (od 82. Hodžić), Colley (od 65. Vipotnik)