Z zmago v Celju obeležili jubilej

Nova Gorica, 11.03.2021

Jubilejni tistoči obračun Gorice v provligaški konkurenci se je v vetrovnem in mrzlemu Celju zaključil z zmago Gorice 1:0 (1:0). Za Gorico je v 22. minuti srečanja zadel Matija Kavčič.

Varovanci Aleksandarja Jovića so bili prvi nevarni na tekmi. V 3. minuti je predložek v kazenski prostor z desne strani poslal Širok, domači vratar Jurhar pa je Colleyju žogo snel z glave. V prvih dvajstetih minutah si nobena izmed ekip ni pripravila omembe vredne priložnosti, igra pa je večinoma potekala med obema kazenskima prostoroma. V 22. minuti pa je Gorica prišla do vodstva. Po globinski podaji Mevlje je z leve strani v kazenski prostor prodrl Matija Kavčič in v situaciji ena na ena premagal Jurharja. Kaj lahko bi Gorica svoje vodstvo slabo minuto kasneje povišala, a je domači vratar Mevlji s konicami prstov strel preusmeril v kot. V 35. minuti se je Colley znašel iz oči v oči s celjskim vratarjem, a svoje priložnosti ni izkoristil.

V sedmi minuti nadaljevanja se je Colley znova znašel v ugodni situaciji a ni zadel, štiri minute kasneje pa je z velike oddaljenosti poskusil še Nkama. V 63. minuti je Gorica kar dvakrat sprožila v okvir vrat, a tako Colley kot Nkama nista našla želenega cilja. V zadnji tretjini tekme so se nogometaši Gorice povlekli nekoliko nazaj in brez večjih težav zadržali rezultat do konca srečanja.

Naslednji obračun, ki bo tudi zadnji pred reprezentančnim premorom, sledi v ponedeljek, ko v novogoriški Športni park prihajajo nogometaši Sežane.

ND Gorica: Marjanović, Širok, Mevlja, T.Kavčič, M.Kavčič, Nkama, Grudina (od 84. Kačinari), Mavretič (od 89. Tomiček), Hodžić (od 84. Velikonja), Oyewusi (od 64. Šehić), Colley (od 64. Vipotnik).