Kavčič: Čutimo dolžnost do grba

Nova Gorica, 13.03.2021

Pred nogometaši Gorice je že zadnje dejanje pred odhodom na reprezentančni premor. V domačem novogoriškem Športnem parku se bodo pomerili z nogometaši Tabora is Sežane. Pred tretjim obračunom s Sežanci v letošnji sezoni, kluba sta si na predhodnih dveh tekmah razdelila po eno zmago, je za spletno stran kluba svoje misli strnil Matija Kavčič, strelec Gorice na zadnji prvenstveni tekmi v Celju.

V Celju se je Gorica znova predstavila v dobri luči, saj si je ekipa pripravila številne priložnosti, Celjani pa si vse do izdihljajev tekme niso ustvarili nevarnejše priložnosti. Kje so še rezerve tega moštva?

"Prikazali smo dobro predstavo, predvsem s taktičnega vidika ter veliko želje in borbe. Veliko rezerv še vedno ostaja v napadalnem delu, kjer moramo izkoristiti več svojih priložnosti. Če bo realizacija boljša, se nam v zaključkih obračunov ne bo treba bati za rezultatski izkupiček oziroma to, da bi bili kaznovani za slabšo realizacijo."

Gorica je v spomladanskem delu na sedmih tekmah trikrat ohranila svojo mrežo nedotaknjeno. Kaj se je spremenilo v obrambni fazi igre v primerjavi z jesenskim delom?

"Ko v obrambi opravimo svoje delo, je ostalemu delu ekipe zagotovo veliko lažje. Stabilnost v zadnji liniji nam daje potrebno samozavest, ko prehajamo v najpomembnejši del prvenstva. V zimskem pripravljalnem obdobju smo napakam iz jesenskega dela posvetili veliko pozornosti, zato izboljšana igra v tem segmentu ni nobeno presenečenje."

Kakšni so obeti pred tekmo s Sežano in kako pomembna je ta tekma za nadaljevanje prvenstva?

"Pred tekmo s Sežano so obeti popolnoma enako kot pred vsako drugo tekmo. Zavedamo se položaja, v katerem smo, zato prostora za napake in popuščanje ni. Dali bomo vse od sebe, da pridemo do zmage. Zaradi rezultatov ostalih ekip pritiska ne bo. Edini pritisk, pod katerim igramo, si nalagamo sami zaradi odgovornosti in dolžnosti do grba na dresu, ki ga nosimo."

Predzadnjo tekmo 27. kroga PLTS, ob kasnejšem terminu se bosta pomerila Olimpija in Bravo, bo sodil Slavko Vinčić, ki mu bosta kot prvi in drugi pomočnik ob strani pomagala Uroš Benc in Robert Šprah, vlogo četrtega sodnika bo opravljal Denis Šabanagić. Televizijski prenos tretjega obračuna med kluboma v letošnji sezoni se bo začel ob 14.55 na Planet TV2.