Poraz proti Sežani

Nova Gorica, 15.03.2021

Zadnje dejanje tretje četrtine sezone 2020/21, tretji dvoboj med Gorico in Tabor Sežano, se je v novogoriškem Športnem parku zaključil z rezultatom 0:3 (0:0).

Na srečanju so prvi opozorili nase varovani Aleksandarja Jovića, ko je v 6. minuti predložek Matije Kavčiča nekoliko spremenil želeno smer in končal na »vrhu« gostujočega vratarja. Prvih dvajset minut nasploh ni ponudilo z veliko akcije, je pa nase opozoril Nkama, ko je sprožil z razdalje v 18. minuti, a bil premalo natančen. Štiri minute kasneje se je po lepi kombinaciji v kazenskem prostoru dobro znašel Hodžić, a je bil njegov strel blokiran. Do konca prvega dela si plavo-beli večje priložnosti niso priigrali in na odmor sta ekipi odšli poravnani.

Na začetku drugega polčasa se je Gorici ponudila izvrstna priložnost, ko je Briški v kazenskem prostoru nepravilno zaustavljal Colleyja, sodnik Vinčič pa je dosodil najstrožjo kazen. Slednjo je nato zastreljal Mavretič. V 62. minuti je Colley po protinapadu v sredini s podajo našel Velikonjo, ki je meril mimo vrat. V naslednji minuti je sledil protinapad Sežane, po katerem je zadel Ndzengue. Štiri minute kasneje je po predložku Široka z desne strani v kazenskem prostoru najvišje skočil Vipotnik, a je meril mimo vrat. Deset minut pred koncem srečanja je bil po strelu z glavo znova nevaren Vipotnik, a se je stresel zgolj zunanji del mreže. V zaključku srečanja, ko so plavo-beli vse moči stavili v napad, so gostje preko Rovasa prišli še do dveh zadetkov.

Sledi reprezenatnčni premor, naslednji obračun pa Gorico čaka 3. aprila, ko v novogoriškem Športnem parku gostuje Olimpija.

Gorica: Marjanović, Širok, Mevlja, T.Kavčič, M.Kavčič, Nkama (od 66. Vipotnik), Grudina (od 59. Cvijanović), Mavretič, Begić (od 59. Velikonja), Hodžić (od 59. Šehić), Colley